În serialul The First, Sean Penn pleacă in cucerirea planetei Marte

Serialul The First, imaginat de creatorul House of Cards ne imagineaza cu cativa ani in viitor, in ajunul primei misiuni pe Marte.

In anul 2033, astronautul Tom Hagerty, adica Sean Penn, dirijeaza o echipa pentru a deveni primul om care a pus piciorul pe planeta rosie. Misiunea sa este finantata de catre Laz Ingram, adica un fel de Elon Musk feminin. Daca este vorba inainte de toate de o provocare tehnologica si politica, aceasta are si consecinte in ceea ce priveste consecintele asupra vietii astronautilor si a familiilor lor.

The First nu este deci un serial SF. In ciuda faptului ca actiunea sa are loc in anul 2030, acest serial nu este unul SF. Suntem pe pamant, suntem realisti. Asta deoarece The First se intereseaza mai ales despre culisele politice, economice si sociale, dar si indivduale ridicate de dorinta de a trimite oameni pentru a cuceri planeta Marte.

Pentru prima data, o multime de lucruri cu pvirire la cucerirea spatiala sunt abordate cu foarte mult realism si grija. Realizarea este una sobra, muzica este si ea excelenta si ce se afla despre modul de viata al acestui viitor apropiat sunt lucruri foarte credibile si elegante.

The First este deci un serial centrat pe om inainte de toate. In ceea ce privste peronajele, psihologia lor si reflexiile lor metafizice, acestea sunt extrem de interesante in ceea ce priveste chestiunile morale pe care acestia le ridica- sunt gata sa imi sacrific viata de pe Pamant si legaturile cu care sunt atasat de cei apropiati pentru a fi un pionier in spatiu? Putem sacrifica cateva vieti pentru binele unui numar mai mare de persoane? Da, raspunde fara ezitare, sefa de intreprindere, Liz Ingram.

Deci adopta si unele teme precum necesitatea omului de a-si impinge mereu limitele si mai departe.

Lasă un răspuns