Ia atitudine

Mai ţineţi minte când am scris reclamaţia adusă unui magazin de la mine din oraş? Ei bine, după aceea am tot trecut pe acolo, m-am uitat şi am întrebat, şi spre surprinderea mea nu au mai existat probleme. Oare de ce? Pentru că am făcut o simplă reclamaţie şi am cerut ca treaba să se facă mult mai bine? Eu zic că da.

Nimic dn ce am scris atunci nu mai este acum, totul este ireproşabil, şi treaba merge perfect. Toate chestile acestea ţin numai şi numai de atitudine. Lumea preferă să nu reclame nimic chiar dacă au fost fraieriţi pe faţă, le este greu să se întoarcă înapoi să ceară explicaţii sau chiar să facă o amărâtă de reclamaţie, care spre amărăciunea ei poate schimba multe lucruri. Cum era şi reclama aceea “Sunt cetăţean european şi am drepturi”, câţi îşi aduc aminte de ea la locul faptei?

Cred că numai de atitudine ţin aceste lucruri, degeaba te plângi în stânga şi-n dreapta că nu merge nimic bine, cu atitudinea aceea probabil îţi va fi mai bine aşa. De ce să nu pui piciorul în prag, ce-i de pierdut? Eu cred că nimic, însă este puţin mai greu până prinzi gustul, după aceea cauţi peste tot să se întâmple ceva de-o reclamaţie. Până la urmă, este dreptul fiecăruia să facă aceste lucruri, de ce nu abuzăm de ele? Ne lăsăm întodeauna fraieriţi…

Până şi pe un amărât de blog se pot face reclamaţii, până şi pe facebook, iar dacă scrii într-un mod foarte fain, vei avea şansa să ajungi foarte celebru pe baza aceasta, sunt care fac o reclamaţie sau ceva asemănător, iar în scurt timp primesc multe aprecieri şi distribuiri, oare de ce? Pentru că este atitudine, mai nou, dacă dai un like pe facebook poţi lua atitudine în legătură cu anumite lucruri, ştirea poate fi văzută de foarte mulţi, informaţia circulă pe internet, şi inevitabil şi cei reclamaţi vor auzii de aceste lucruri. Acum totul este mai uşor, mai simplu şi mai rapid, dar cum spuneam, atitudinea-i baza, fără ea, stăm şi îndurăm non-stop, ne plângem şi poate ne tăiem venele că ne-au luat cămătarii casa, iar aceste exemple pot continua. Cu o simplă reclamaţie, poţi ajunge spaima magazinelor 🙂

10 Comments

 1. Răspunde

  Pai si noi nu scriem zilnic despre salarii, despre politicieni, dar cu ce pret? Luam atitudine, dar…cine ne asculta?! Ce s-a remediat de 20+ de ani de zile?

  • Răspunde

   Aici nu prea am ce comenta. Pana la urma, daca nu fac TOTI ceva nu se va rezolva nimic, asa daca se mai trezeste cate unul sa comenteze normal ca nu se intampla nimic.

 2. Răspunde

  vezi ce simplu a fost si ce efect bun a avut :)) propun sa luam exemplu de la tine….

 3. Răspunde

  Ceea ce ai facut tu este exemplu destul de bun, dar totusi am impresia ca nu multi o sa-si schimbe comportamentul doar asa, citind, cu toate ca ar fi cel mai bine.

 4. Răspunde

  Daca iei atitudine, ai sanse sa se schimbe ceva. Insa, daca preferi sa injuri si sa nu faci nimic, nu te astepta la miracole. Daca luam cu totii atitudine, cu siguranta se schimba ceva si in tara asta.

 5. Răspunde

  E foarte bine ceea ce ai facut, doar asa putem modifica ceva in online dar cel mai important in aceasta tara.

 6. Pingback: 101 motive pentru a avea un blog » Florescu Lucian

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *