Huawei Mate Xs: o încărcare rapidă de 65 W pentru succesorul lui Mate X

Huawei Mate Xs, viitorul smartphone pliabil al constructorului va fi compatibil cu o incarcare ultra-rapida de 65 W conform unui document de certificare al organismului chinezesc 3C. Fisa tehnica al noului model se dezvaluie progresiv cu cateva saptamani inainte de oficializare.

Huawei a confirmat recent faptul ca, Huawei Mate Xs, o versiune imbunatatita a lui Mate X, va fi lansat in primul trimestru al anului 2020. La fel ca anul trecut, prezentarea sa oficiala este asteptata in cadrul MWC de la Barcelona in februarie 2020. Sosirea primei generatii de smartphone-uri pliabile in Europa nu pare sa fie la ordinea zilei definitiv. In timp ce Mate 30 Pro este comercializat in Europa fara serviciile Google incepand cu 9 decembrie, avem dreptul sa speram ca Mate X imbunatatit va beneficia de acelasi tratament anul viitor.

Huawei Mate Xs este anuntat cu un procesor nou-nout. Trecem de la Kirin 980 la Kirin 990 5G in timp ce Mate X actual este sprijinit de un modem Balong 5000 care ii adauga compatibilitatea cu noua generatie a retelei. Conform ultimelor vesti, viitorul smartphone pliabil va profita in egala masura de o incarcare rapida de 65W ceea ce este o premiera pentru Huawei. Cel putin acest lucru reiese dintr-un document de certificare al 3C care vine sa aprobe un model al constructorului care poarta numele de cod de TAH-AN00m, identificat fiind drept Mate Xs.

Huawei Mate Xs – o incarcare completa in 30 de minute?
Va amintim ca Mate X actual este echipat cu o baterie de 4500 mAh compatibila cu incarcarea rapida de 55W datorita tehnologiei SuperCharge a constructorului. Aceasta putere ii permite bateriei sa ajunga de la 0 la 85% in doar 30 de minute. Cu 10W in plus putem paria ca viitorul Mate Xs va castiga 100% autonomie pentru un timp de incarcare similar in genul lui Oppo Reno Ace sau al lui Realme X2 Pro al carui putere de incarcare este limitata la 50W. Terminalul vine cu un suport 5G. Se mai confirma si optica Leica, numeroase sunt persoanele care pariaza pe o camera quad in genul celei de pe Mate 30 Pro. Zvonurile sustin ca Huawei ar aduce si un stylus in ecuatie insa inca nimic nu este confirmat. Mate Xs est asteptat la MWC cu 8 sau 12 GB RAM dar si cu o talie extrem de subtire atunci cand este deschis.

In afara de aceste aspecte, designul viitorului model este acelasi ca si al predecesorului sau. Adevarata schimbare ar putea veni odata cu Huawei Mate X2, a doua generatie de smartphone pliabil, care este deja anuntat pentru al doilea trimestru al anului.

Lasă un răspuns