Hristos a inviat!

Am observat o treabă foarte urâtă în aproprierea marilor sărbători ortodoxe, în această perioadă mulţi “creştini” se arată. Spun creştini pentru că aceştia sunt cei care redau imaginea tuturor despre ortodoxie, cei care vin la slujbele mari, la praznice şi se înghesuie, se înjură, se împing şi îşi adresează insulte de orice fel, aceşti creştini sunt cei care ar trebui să rămână acasă şi cu această ocazie. La televizor apar agitaţiile, numai părţile negative, scandalurile între preoţi şi aşa mai departe. Dar oare de ce nu apar şi lucrurile frumoase care sunt făcute de către Biserica Ortodoxă? De ce întotdeauna vedem numai partea goală a paharului?

Nu sunt mare creştin, nu merg duminică de duminică la biserică, dar atunci când o fac, nu există aşa ceva, ce apare la televizor, nimeni nu se inghesuie şi nimeni nu îşi scoate ochii, este o atmosferă plăcută, dar de câteva ori pe an se schimbă situaţia, vin cei care nu cunosc “mersul”, iar aceştia defapt strică toată starea de bucurie, de ce nu se arată şi la televizor aceste slujbe?

Se construieşte o nouă Catedrală patriarhală, de ce trebuie să facem atâta scandal? Bazilica Sfântul Petru a costat mai puţin? De unde atâta răutate asupra Bisericii Ortodoxe?

PS: Am uitat să amintesc ceva!

PAŞTE – 1. A se hrăni rupând cu gura iarbă, plante etc. 2. A păzi animalele care pasc.
PAŞTI – (în religia creştină) Sărbătoare în cinstea învierii lui Iisus Hristos.

Deci, nu mai spuneți Paşte fericit pentru ca nu este corect. Paşti Fericite!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *