Hobby doar pe bani.

Vorbeam azi cu o tipă despre bloggeri, blogosferă și despre acest fenomen. Îi explicam cât de frumos e să ai un blog, să-ți exprimi anumite opinii, să primești răspunsuri poate de la persoane mai bine informate și mult mai bine trecute prin viață. Aveam un dialog interesant și o vedeam că mă ascultă cu interes de parcă acum ar dori și ea să-și deschidă un blog. Din vorbă în vorbă ajung că acel dialog, destul de lung totuși a fost fără folos. Spun asta pentru că la finalul acestiua am fost întrebat câți bani am scos din blog. Evident, ce să-i spun la fată(ea este destul de frumoasă dar se poate mândri doar cu atât),momentan nu am câștigat nimic și nu mă gândesc că într-un viitor apropiat să câștig ceva. Deja de aici a intervenit ceva, s-a rupt zâmbetul  și toată fericirea și disponibilitatea de a-și deschide un blog, cum? să scri așa degeaba, măcar dacă te-ar ajuta cu ceva.

Când se mai întâmplă să ajung să vorbesc cu anumiți prieteni de-ai mei despre blog, inevitabil mi se pune întrebarea aceea legată de bani, ce potențial monetar are un astfel de blog și toată partea materială. Deja sunt foarte stresat de aceste întrebări, dar respectivele persoane nu s-au gândit că poate eu scriu din pasiune pentru blog, nu neapărat să încerc să monetizez tot ceea ce fac. Toată lumea după bani, bani și iar bani, dacă fac ceva dintr-un hobby și nu pot neapărat să scoată bani nu e bine, un hobby e bun doar dacă scoți bani pe urma lui, dar când pierzi orele la un amărât de joc, ăla nu e timp pierdut, e timp petrecut și trăit cu plăcere, acela nu e tot hobby? ce bani scoți din el, eu știu că de multe ori trebuie ca tu să bagi bani în el, dar în fine nu-i treaba mea aici.

Analizați și voi fraza asta, nu am întâlnit-o la o singură persoană ci la mai multe:“Decât să-mi pierd timpul pe un blog să scriu pentru pereți și să citesc alți amețiți, mai bine mă joc LOL (League Of Legends) și-mi petrec timpul distrandu-mă.”

21 Comments

 1. Răspunde

  Da, e adevarat, la inceput faci din pasiune, dar mai incolo, fii sigur ca daca vei scrie ce trebuie cand trebuie, cu siguranta vor veni si niste bani. Trebuie doar rabdare.

  • Răspunde

   Sa sti ca nu tin neaparat asta, dar daca se iveste ocazia 😀

 2. Răspunde

  Nu trebuie sa-ti bati capul cu altii, altii sunt ca spectatorii din povestea mea cu broscute…

   • Răspunde

    Mereu am avut parte de profesori faini, am avut multe de invatat de la multi dintre ei!

 3. Răspunde

  Atata timp cat scrii, cu cat mai mult cu atat mai bine, profitul nu va ezita sa apara, Spun din proprie experienta.

 4. Răspunde

  Depinde de fiecare. Eu inainte ma jucam si ma distram, dar usor, usor m-am plictisit de jocuri si am inceput sa scriu pe bloguri. Eu asa ma relaxez, asta imi place sa fac…altii poate stau pe retelele de socializare sau…asculta muzica..

  • Răspunde

   Nu condamn pe nimeni fata de ce fac ei cu timpul liber. Dar spun ca in perspectiva unora a scrie pe blog si a citi altele e o pierdere de timp, pe cand daca te joci ceva iesi mai castigat.

 5. Răspunde

  Stii cum e , banii nu iti aduc fericirea , dar ti-o intretin si pe principiul asta se bazeaza toti cei care iti pun acele intrebari. Stiu cum e sa scrii de placere , dar iti spun eu , la un moment dat o sa o faci , inevitabil si pentru partea materiala. Asta-i cursul vietii !

  • Răspunde

   Probabil cum am mai spus, daca mi se va oferi sansa voi profita de ea, dar per total nu asta e telul meu. In trecut cu primul meu blog am inceput gandindu-ma doar la partea financiara, acum am inceput diferit.

 6. Răspunde

  Blogul nu e pentru toata lumea. Poate la unii nu le place si nu petrec asa mult timp la pc sau poate pur si simplu nu vor.

 7. Răspunde

  Eu vad din ce in ce mai multi oameni care fac din hobby un job , asa ca de ce nu sa profitam de chestia asta..pana la urma faci ce iti place ( adica scrii ) si primesti si bani . Doua dintr-o lovitura 😉

  • Răspunde

   Da cum spui tu, dar respectiva nici nu a inceput si se vedea milionara.

   • Răspunde

    Vise , ce sa faci :))
    Cu toate ca daca muncesti mult , o sa se vada rezultatele si in bani,dar nu asa peste noapte .

 8. Răspunde

  da, intre LOL si blog mereu e o alegere greu de facut 😀 si eu imi mai pierd timpul cu league of legends din cand in cand. cat despre bani doar in timp se pot scoate. si nu se pricopseste nimeni. ciubucareala doar

 9. Răspunde

  Am blogul de 1 an jumate si sincer, nu-mi amintesc sa fii primit intrebarea: cat castigi?
  Adica pur si simplu, scriu. Da, e un hobby frumos, si sa fim realisti, daca faci ce iti place si castigi si bani pe deasupra, your life is beautiful.
  Dar momentan am alte ganduri 😀

 10. Răspunde

  Eu insa am reusit sa scot cativa banuti din blogging , dar tot din pasiune scriu , nu pot sta fara un blog al meu >

 11. Răspunde

  Un blog este mai mult pentru o pasiune, nu cred ca vei castiga sute de euro ca sa zici ca ai un salariu stabil si nu ai grija de maine, vorbesc in general.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *