Hobby doar pe bani.

Vorbeam azi cu o tipă despre bloggeri, blogosferă și despre acest fenomen. Îi explicam cât de frumos e să ai un blog, să-ți exprimi anumite opinii, să primești răspunsuri poate de la persoane mai bine informate și mult mai bine trecute prin viață. Aveam un dialog interesant și o vedeam că mă ascultă cu interes de parcă acum ar dori și ea să-și deschidă un blog. Din vorbă în vorbă ajung că acel dialog, destul de lung totuși a fost fără folos. Spun asta pentru că la finalul acestiua am fost întrebat câți bani am scos din blog. Evident, ce să-i spun la fată(ea este destul de frumoasă dar se poate mândri doar cu atât),momentan nu am câștigat nimic și nu mă gândesc că într-un viitor apropiat să câștig ceva. Deja de aici a intervenit ceva, s-a rupt zâmbetul  și toată fericirea și disponibilitatea de a-și deschide un blog, cum? să scri așa degeaba, măcar dacă te-ar ajuta cu ceva.

Când se mai întâmplă să ajung să vorbesc cu anumiți prieteni de-ai mei despre blog, inevitabil mi se pune întrebarea aceea legată de bani, ce potențial monetar are un astfel de blog și toată partea materială. Deja sunt foarte stresat de aceste întrebări, dar respectivele persoane nu s-au gândit că poate eu scriu din pasiune pentru blog, nu neapărat să încerc să monetizez tot ceea ce fac. Toată lumea după bani, bani și iar bani, dacă fac ceva dintr-un hobby și nu pot neapărat să scoată bani nu e bine, un hobby e bun doar dacă scoți bani pe urma lui, dar când pierzi orele la un amărât de joc, ăla nu e timp pierdut, e timp petrecut și trăit cu plăcere, acela nu e tot hobby? ce bani scoți din el, eu știu că de multe ori trebuie ca tu să bagi bani în el, dar în fine nu-i treaba mea aici.

Analizați și voi fraza asta, nu am întâlnit-o la o singură persoană ci la mai multe:“Decât să-mi pierd timpul pe un blog să scriu pentru pereți și să citesc alți amețiți, mai bine mă joc LOL (League Of Legends) și-mi petrec timpul distrandu-mă.”

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *