Guest posturi.

Din câte ați observat și voi, blogul meu a început să facă un fel de parteneriat ca să-i spunem așa. Mă refer aici la guest posturi. Am văzut ieri pe blogatu.ro acest articol scris de Gabriel Ursan, foarte bine detaliat și pus la punct astfel încât să îl poată înțelege toată lumea. Concluzia acestui articol este că acest tip de parteneriat este unul win-win, deci nimeni nu iese în pierdere.

Pentru a nu supăra pe nimeni atunci când trimite un articol, trebuie bine definite niște reguli de la început, adică dacă nu se încadrează în acele reguli mai bine ar face să nu trimită nimic. Iar acum pe blogul personal al lui Gabriel Ursan, am văzut articolul acesta care conține niște reguli, mă voi inspira puțin din ele dar voi mai adăuga și eu câteva.

În concluzie, dacă doriți să scrieți un guest post pe floresculucian.com trebuie să respectați regulile următoare:

 • În primul rând trebuie să mă contactezi prin intermediul paginii Contact și să-ți exprimi dorința de a realiza un guest post, după aceea eu îți voi face un cont de Contribuitor pentru a putea aranja textul în pagină după bunul plac.
 • Funcția aliniere completă trebuie activată pe întregul text.
 • Scrie corect gramatical şi foloseşte întotdeauna diacritice.
 • Nu poţi face upload de imagini sau fişiere, aşa că orice imagine sau fişier asociat articolului îmi va fi trimis pe mail.
 • Fiecare articol trebuie însoţit de cel puţin o imagine reprezentativă pe care să o putem folosi eventual şi ca featured image.
 • Orice articol trebuie să conțină minim 250 de cuvinte
 • Articolul trebuie să fie original, să aducă informații concrete cititorului, bine definit și bine pus la punct.
 • Dacă ai trimis un articol nu este sigur că acesta va fi și publicat, asta depinde foarte mult de mine, nu voi publica un articol dacă nu se ridică la un standard decent.

Acestea fiind spuse, vă astept cu guest posturi .

14 Comments

 1. Răspunde

  Felicitari pentru initiativa si iti multumesc pentru citirea articolului!

 2. Răspunde

  Frumoasa initiativa, cel mai mult urasc guest-posturile deoarece nu isi au valoarea. Un lucru este cert, te ajuta foarte mult aceste guest-posturi daca incerci sa promovezi ceva.

  • Răspunde

   Poate daca citeai inainte articolul de pe blogatu.ro iti schimbai parerea.

 3. Răspunde

  Daca blogul se numea “ploiestenii.ro”(un nume la intamplare) nu gaseam guest posturile nepotrivite. Dar atat timp cat este un blog de autor, iar el se numeste floresculucian.com, ideea de a gazdui articolele altor persoane nu mi se pare fericita. Aceasta este strict parerea mea si tin sa-ti marturisesc ca nu agreez guest-posturile pe bloguri de autor. Daca intru pe floresculucian.ro, evident ca vreau sa-l citesc pe florescu lucian, nu pe adrian popescu.
  Dar tu procedezi cum vrei si cum simti. 🙂

  • Răspunde

   Inteleg ce vrei sa spui, dar nu va aparea zilnic cate un guest post, probabil unul la 2-3 saptamani sau chiar unul pe luna. Si bineinteles va aparea ceva ce sa aduca un plus acestui blog. Parerile sunt impartite fata de aceste posturi dar sa sti ca m-ai pus putin pe ganduri.

 4. Răspunde

  Cu toate ca am si eu o pagina speciala unde oamenii imi pot trimite guest-posturi , maim ult de 2 cred ca nu am publicat :))

  • Răspunde

   asa ziceam si eu. who cares dude? de obicei blogarasii abia au idei sa scrie la ei pe blog dapai sa scris si in plus pentru blogurile altora.

 5. Răspunde

  Super initiativa…ma bucur ca ai folosit la conditiile unui guest post unul dintre sfaturile mele…Succes

 6. Răspunde

  Am abordat si eu aceasta chestie acum 1 an cam asa pe vechiul blog si nu prea a prins la lume, mai mare deranjul. Prefer sa scriu doar eu.

 7. Răspunde

  Prea greu mai gasesti pe cineva care sa realizeze guest posturi fara un leu. 🙂

 8. Răspunde

  Pana acum nu am solicitat guest posturi si nici nu cred ca voi solicita !

 9. Răspunde

  Consider ca “Guest blogul” merge bine, pe blog ceva mai generalist (parere personala), unde fiecare scrie despre domeniu / nisa in care este pasionat / cunoscator.

  Tin sa zic ca aceasta idee o am de ceva vreme (1 an si ceva), insa nu am gasit oamenii ce vor sa faca acest lucru.

  Am putea “crea un astfel de blog”, iar cine doreste sa scrie va putea face acest lucru (dar cum “a zis cineva” … multi nu au idee ce sa scrie pe blogul personal, sa nu mai zic si pe alt blog, sau de ce nu bloguri), si putem scrie pe acesta, fiecare despre ce stie el mai bine nu?!

  Cu alte cuvinte, fiecare are de castigat, dar nu toti vad acest lucru, iar daca vrei cu adevarat sa aduci un plus / valoare sau de ce nu ajutor vizitatorilor / publicului, nu ar trebuii sa iti pese prea mult de locul unde postezi acea informatie, atata timp cat aduci informatie de calitate.

  Astept si alte parerii / sugestii sau de ce nu critici.
  Stima Iosif.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *