Ghita ciobanul, si bloggerii ciobani

Dacă aţi fost activi în ultimele zile pe facebook, este inevitabil să nu fi auzit de pagina lui Ghiţă Ciobanul, care a reuşit să ajungă la 160 k de like-uri, asta bine după ce a apărut în reclama de la Vodafone. Ah, şi numărul lor creşte.

O perioadă eram şi eu în dubii cu acest personaj, eram sigur că este un actor. Dar, după ce am căutat mai mult, am aflat că are pagina deschisă încă din luna februarie, deci, are ceva timp, plus că a fost şi Cabral acolo să se lămurească singur, părerea lui o aveţi aici.

Dar totuşi pentru unii este ceva ieşit din comun, ca un cioban să scrie pe facebook, să ştie să socializeze în online, şi poate să scrie mult mai corect decât alţii care îl înjură neîncetat.

facebook.com/ciobanulghita

Dacă asta e de domeniul SF, ce va urma e cu adevărat…, vedeţi voi:

Nu ştiu dacă aţi auzit de ciobanul blogger care trăieşte în Valea Jiului. Ciobanul de care vă povestesc eu aici a urmat cursurile a trei facultăţi şi pregăteşte o lucrare de doctorat.

Povestea lui e ceva mai lungă, a renunţat la tot ce înseamnă civilizaţie, s-a întors înapoi în satul său şi îşi paşte în continuare fericit oile sale. Spune că aşa se simte împlinit.

Şi câteva chestii interesante: (sursa adevarul.ro)

În anul 2000, sora lui i-a depus dosarul la Secţia de sociologie-psihologie a Universităţii Petroşani. După un semestru, a renunţat. „M-a dezamăgit nivelul scăzut al pregătirii”, spune Marc. Un an mai târziu era admis la Facultatea de sociologie-etnologie de la Sibiu. A terminat facultatea după cinci ani. „Ultimii doi ani i-am făcut mai mult de-acasă pentru că deja mă ocupam serios de oierit”, spune Marcu.

La licenţă a prezentat o teză care i-a surprins pe profesori: „Religie, magie şi mitologie la momârlani – o încercare de definire a creştinismului cosmic”. „Unul dintre profesorii din comisia de examinare mi-a spus că teza mea este impresionantă şi că ar trebui să o dezvolt la doctorat. Am început doctoratul, dar cu altă idee, o lucrare mai complexă, de antropologie”, explică ciobanul. După licenţă s-a angajat la Muzeul Astra din Sibiu, însă din cauza salariului mic a renunţat după doar opt luni.

„Soţia mea a văzut că nu-mi mergea deloc bine la Sibiu, aşa că, în 2006, ne-am întors definitiv la Jieţ”. Autenticul cioban are şi un blog, unde publică poveşti ciobăneşti, dezbateri referitoare la probleme ciobăneşti actuale şi fotografii. „Decebăluirea” este un vechi cuvânt românesc rareori utilizat astăzi la momârlani.

Link-ul blogului: http://decebaluirea.blogspot.ro/

Aşa că, atunci când vă întâlniţi cu un cioban sau un om al muntelui, nu-l judecaţi prea repede 🙂 Şi cu ocazia asta mi-am amintit şi de un articol mai vechi cu un super video, link-ul aici .

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *