Gasca nepotrivita, problema mare

La un raid prin blogosferă, din blog în blog am aterizat și la zoso, am citit ultimul articol și am văzut și acest citat “dacă te înhăitezi cu alţi mediocri nu veţi reuşi decât să fiţi o gaşcă de mediocri în continuare, iar cel care are talent şi viitor e tras în jos de colegii lui de gaşcă.” La o scurtă analiză aceste cuvinte spun totul, spune foarte mult despre prietenii pe care ni alegem și despre cei cu care ne petrecem marea majoritate a timpului, prietenia este cel mai frumos lucru, să ai o gașcă a ta și să te simți bine și să ai cu cine socializa, dar prietenie nu mai este deja un anturaj, ceva care să te tragă în permanență în jos și să fi mereu la un nivel scăzut, chiar dacă ai putea mult mai mult, de foarte multe ori se pun și etichete greșite celora care au un grup ales greșit.

În majoritatea cazurilor o gașcă nepotrivită poate duce la pierderea de talente, niciodată într-o gașcă de mediocrii nu se va putea înălța un geniu, pentru că acesta este tras în jos, niciodată nu se va putea ridica, chiar dacă uneori ar dori să facă acest lucru, pur și simplu este absorbit de respectivul anturaj și nu poate înainta, pe când dacă ar fi într-o gașcă de genii cu siguranță va reuși mult mai mult. Întotdeauna trebuie să ne selectăm prietenii, chiar dacă se zice că prietenii nu se aleg sau nu mai știu eu ce, în primul rând un adevărat prieten este acela cu care poți vorbi orice fără să ai divergențe pe viitor, chiar dacă se găsesc mai greu, de multe ori punem mult suflet într-o prietenie, iar odată ce timpul se scurge depistăm că respectiva persoană nu se pare ceea ce pretindea a fi.

Spre exemplu la o clasă de liceu, niciodată un elev care are media de admitere 9,80, iar restul 8, nu va putea fi peste nivelul unuia care are tot aceeași medie doar că restul colegilor sunt la un nivel egal, spun asta pentru că la respectiva clasă nu se poate face totul la un nivel foarte înalt, iar dacă s-ar face majoritatea nu ar înțelege, de unde rezultă o mare pierdere de timp. Dau acest exemplu pentru că se întâmplă de multe ori greșeli, iar aceste greșeli nu se mai pot remedia, nimerim într-un grup care este nepotrivit și foarte greu putem să mai ieșim, de multe ori intrăm fără voia noastră, iar când realizăm asta probabil este mult prea târziu de a mai face ceva.

12 Comments

 1. Răspunde

  Cu acest articol mi-ai dat foarte mult de gandit si cred ca este foarte adevarat ce ai scris tu mai sus… Multumesc! (chiar m-a pus pe ganduri..)

 2. Răspunde

  Este foarte adevarat ce ai spus. Si eu m-am imprietenit cu unele persoane care la prima vedere pareau de treaba, dar am observat ca treptat acestia au inceput sa profite de mine si de ajutorul pe care il ofeream si am renuntat la aceasta “prietenie”.

  • Răspunde

   Acum studiez un om foarte bine, inainte sa ma imprietenesc cu el.

 3. Răspunde

  Cum spune si dirigintele meu : ”Mai bine mediu intr-o clasa de destepti, decat destept intr-o clasa de prosti !” 🙂

 4. Răspunde

  perfect adevarat ce spune zoso si articolul tau confirma treaba asta

 5. Răspunde

  In general, spiritul de gasca, haita, turma, cum vrei sa-i zici te trage in jos. Asta pentru un motiv simplu: daca ai nevoie sa urmezi turma probabil oricum nu esti prea sigur pe picioarele/fortele tale, iar cu cat gasca e mai numeroasa cu atat si slabiciunile tale. Fain articol 🙂

 6. Răspunde

  Unii prefera si varianta “in tara orbilor chioru-i imparat’!(in tara asta e chiar mai adevarata decat o simpla zicere:)).unii prefera mediocritatea pentru ca e singura lor sansa de a straluci, nu vor competitivitate.

  • Răspunde

   Nu vor competitivitate doar ca de cele mai multe ori doresc si ca altii sa fie la fel ca ei, nu le place sa ramana prosti intre destepti…

 7. Răspunde

  GASCA sau GÂSCA sau GAŞCA ???

  Daca tot scrii articolul cu diacritice de ce nu le folosesti si in titlu ?

  • Răspunde

   Pentru ca fontul cu care este scris titlul se vede urat cu diacritice si imi place acest font si nu as dori sa-l schimb.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *