Ganduri cu un an inainte de BAC

Dacă stau bine să calculez sesisez că mai este mai puţin de un an până va începe o nouă sesiune de Bacalaureat, sesiune care va avea onoarea să mă primească şi pe mine.

startNu mi-am îndreptat privirea către şcoală în anii de liceu, iar acum spre final, tind să cred că am făcut o alegere bună. Până la urmă nici nu putea fi altfel, eu am decis că un an este mai mult decât suficient să te pregăteşti pentru un examen, examen care până la urmă poate să te ruineze sau să te treacă la next level.

Nu sunt un geniu. Sunt chiar un prostănac. Dacă am început clasa a IX-a cu media 10 la matematică, am sfârşit clasa a XI-a cu media 6.50. De ce? Pentru că nu sunt un geniu, cum spuneam şi mai sus, analiza mi-a dat foarte multe dureri de cap. Parcă şi acum când aud cuvântul limită mi se ridică părul în cap, întotdeauna am iubit geometria (moartea unora), însă eu mă revanşez cu analiza.

La română nu m-am descurcat niciodată. Doar testele argumentative le ador, acela este punctul meu forte şi parcă acolo poţi surprinde puţină actualitate. Niciodată în liceu nu am avut media 9 sau 10 la română, doar 8 pe linie. Am citit doar câteva romane, iar de poezii nu mai spun, în afară de Bacovia n-am înţeles nimic. Nu-mi place să mi se impună ceva, spre exemplu, mie-mi chiar place să citesc, dar durează ceva până să-mi aleg următorul titlu.

La informatică sunt slab, chiar dacă nu-mi convine asta, nu am o atracţie faţă de ea, chiar dacă este viitorul, iar eu am urmat 3 ani de studiu la profil real şi tot nu s-a lipit nimic de mine.

Fizica chiar îmi place, dar m-am lăsat prea mult pe tânjeală, iar acum simt că nu mai pot recupera, sunt printre puţinii care au apreciat optica.

Chimia? Încă din clasa a VII-a m-am ferit de ea, şi acum tot aşa am rămas.

Biologia? În clasa a X-a am reuşit să am doi de 3 într-un singur an.

Tot timpul am zis că ştiu ce fac, sunt în mare parte sigur pe anumite acţiuni, şi din această cauză mi-am scris chiar o scrisoare care-mi va veni mie pe mail în 1 decembrie 2015.

De ce tocmai atunci?

Teoretic atunci aş avea îndeplinite anumite aspiraţii, iar atunci voi putea da verdictul, şi de ce nu, să văd cum gândeam acum. Bine-nţeles, o voi face publică atunci!

***

La un moment dat m-am gândit să împărtăşesc şi cu restul experienţele mele înainte de acest examen, însă nu am primit un feedback mult prea pozitiv. În orice caz, dacă chiar eram 100% sigur pe ceva demaram imediat, dar decât să-mi pierd timpul cu lucruri făcute degeaba, mai bine-l investesc în celebrul BAC.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *