Frica de esec

Întotdeauna am ţintit şi voi încerca să ajung cât mai sus în diversele lucruri pe care le fac. Fie că vorbesc despre şcoală, sau învăţarea unui lucru nou, sau chiar la ceva ce fac în fiecare zi, dar niciodată nu mi-a plăcut să zic exact ceea ce doresc să fac.

Deobicei nu-mi place să-mi dezvălui target-urile, nu că nu aş avea încredere în ele, dar îmi este frică de eşec. Am avut şi astfel de momente, când nu am reuşit să fac tocmai ce doream, poate chiar am încercat foarte mult, dar totul a fost în zadar. Pentru asta îmi e greu să zic la ceea ce ţintesc eu cu adevărat, pentru că în cazul unui eşec, să nu par cel mai supărat om de pe Pământ, chiar dacă aşa sunt.

Când am un eşec, îmi place foarte mult ca ceilalţi să creadă că am trecut foarte uşor peste, chiar foarte nepăsător şi că nu mă mai uit înapoi, dar nu, nu este aşa. Mă gândesc continuu la acelaşi lucru. Nu prea îmi place să fiu consolat în aceste momente, de foarte multe ori încerc să îmi dau singur sfaturile necesare, poate şi de asta uneori, sunt mai îngândurat în acele momente, chiar mi-e greu să zic la cineva de un asemenea lucru, aici totuşi poate fi şi o problemă cu comunicarea mea.

Chiar am citit pe undeva câteva din marile temeri ale oamenilor, şi dintre care am reţinut şi eu două care chiar mi se potrivec, frica de eşec şi frica de a te face de ruşine în public.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *