Foodpanda iti poate salva tavanul

Bucătăria a însemnat de cele mai multe ori pentru mine un domeniu mult prea vast pentru a putea fi cercetat. Nu este ceva universal şi pentru toată lumea, ai nevoie de talent, de o uriaşă plăcere de a găti, dar nu în ultimul rând, îţi trebuie timp, da timp!

foodpandaMă apucă frica doar când mă gândesc câte trebuie să faci pentru a găti ceva. Plecând de la găsirea unei reţete, pregătirea de a pleca să-ţi faci cumpărăturile, găsirea tuturor celor necesare, şi nu în utlimul rând, ceea ce este cel mai important, gătitul. O magie.

Niciodată nu mi-a plăcut să mă implic în bucătărie, poate doar dacă mi se cerea ajutorul în mod insistent, în rest, prefer doar să văd produsul finit, cel comestibil. Chiar dacă într-un asemenea domeniu sunt paralel, pot spune că fac parte dintr-o categorie uriaşă unde intră foarte mulţi bucătari, ei având ca specialitate ouăle fierte, cartofii prăjiţi, omleta, şi de ce nu, chiar clătitele.

Ţin minte şi acum prima dată când am încercat să fac pe masterchef-ul în bucătărie încercând să fac nişte clătite, văzând de foarte multe ori care este procedura. Însă practic am rămas tot la nivelul teoretic.

Chiar dacă am făcut totul ca la carte, eu am dat în mari probleme în încercarea de a materializa clătitele, prăjitul acestora fiind chiar cel mai greu lucru de pe Pământ în respectivele clipe. Chiar dacă văzusem în trecut multe persoane care întorceau clătitele în aer, nici nu cutezam să mă încumet într-o asemenea grozăvie.

Şi chiar în acele momente, sub ochii mei am văzut cum mânerul tigăii pentru clătite începe uşor uşor să capete o altă formă în armonia unui miros specific de ars. Dar nu am stat deloc pe gânduri, chiar dacă nu doream să-mi rumenesc mâinile finuţe, am luat repede un prosop de bucătărie şi am încercat să prind mânerul tigăii, dar, spre surprinderea mea şi a sprâncenelor mele, am reuşit să realizez o torţă cu care am schimbat puţin şi culoarea tavanului, acesta primind o pată neagră, ştiam eu că tavanul bucătăriei nu trebuia să fie de aceeaşi culoare.

După un asemenea moment am încetat să mai folosesc pentru o lungă perioadă de timp aragazul, iar pentru vremea aceea, cea mai bună resemnare pentru mine a fost să mănânc din compoziţia pentru clătite, chiar mă miram cum de a prins un asemenea gust.

Şi da, vă puteţi da şi voi seama ce talent am în bucătărie. Până nu demult aveam emoţii cu privire la ce voi face în facultate, dar de ce să mint, de când este foodpanda parcă pot să răsuflu într-o oarecare măsură uşurat.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *