Facem ceva cu drag?

În ultimul timp uitându-mă pe la televizor, dar nu numai și în viața de zi cu zi, sau offline să fim în ton cu mediul în care ne aflăm. Văd foarte mulți oameni care fac ceva bun, o faptă bună, sau orice doar pentru a fi și ei la rândul lor răsplătiți cu aceeași monedă. Adică nu fac ceva pentru a face pe cineva fericit cu adevărat, să realizeze ceva din suflet, fac toate aceste lucruri din interes, interesul acesta depinde de la o persoană la alta. Majoritatea dacă fac ceva pentru o anumită persoană și nu au fost răsplătiți la rândul lor, sau mai știu eu ce se așteptă de la respectiva persoană, acesta va prinde o ură aparte față de acel om, probabil îl va evita sau dacă îi va mai cere vreodată ajutorul acesta se va da lovit, sau pur și simplu spune că nu mai are chef și oricum nu îi iese nimic la afacere.

Sunt mulți în timpurile noastre care fac așa ceva, eu nu spun că sunt exclus din această categorie, chiar deseori intru în aceste gânduri dar încerc să fac lucrul cu drag și cât de bine pot. Eu deseori ajut persoanele care îmi sunt foarte dragi mie, acelor persoane le dau tot ajutorul meu și chiar din suflet. De exemplu dacă îmi va cere cineva antipatic mie să îl ajut, îi spun că am treabă, nu știu sau găsesc o scuză, știu că nu este bine să fac acest lucru dar de la un timp încerc să ajut pe oricine îmi cere acest lucru. Ar trebui ca fiecare dintre noi să facă o schimbare în acest sens, să facem ceva dar să nu avem pretenții să fim răsplătiți dar să o și facem cu suflet. Oare mai sunt persoane care gândesc așa? Să își ajute semenii doar din bunăvoință, iar cel mai bun lucru pe care îl dorește înapoi este fericirea și bucuria celui pe care la ajutat, acesta să-i fie țelul să facă lumea fericită, să ajute fără a cere nimic înapoi.Să spun un exemplu din blogosfera noastră, câți dintre noi comentăm la articolele colegilor noștri de drag sau pentru a îi răspunde la întrebările acestuia din suflet, majoritatea dintre noi fac acest lucru doar pentru promovarea blogului său și pentru îndeplinirile acestuia, probabil mulți dintre aceștia nici nu citesc cu maximă atenție articolul scris cu muncă totuși, cu toții depunem muncă în scrierea articolelor. Scriem doar de dragul de a ne promova “afacerea”, poate chiar ne doare undeva de respectivul blog, cred că fiecare blogger s-a gândit la acest lucru, dacă cei care comentează fac asta doar pentru promovare. Acum voi face și un anunț, dacă nu comentați cu drag, vă rog să nu o mai faceți pe blogul meu, nu contează câte comentarii am, pot să am și 0 dacă nu sunt cu drag, degeaba, vă puteți promova altundeva. Vă rog să răspundeți la întrebarea de mai jos doar dacă o faceți cu drag.

 Credeți că mai există oameni care fac lucrurile din dorința de a face fericire și nu pentru a-și îndeplini scopurile? Voi cum vă considerați?

 

 

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *