Experienta in blogosfera

Pato este curios cum mă influențează experiența (educație, joburi) în activitatea blogosferică. Aveam și eu în gând să public un articol pe tema aceasta, doar că nu în momentul de față, poate peste 3-4 ani, dar dacă tot mi s-a oferit această leapșă am zis să răspund și eu.

Este puțin anormal să spun că la vârsta mea am o anumită experiență într-un anumit domeniu sau o mare experiență de viață dobândită în cei 16 ani de existență. Ca să am un plan de pornire  mă voi referi prima dată la jobul meu, ce am învățat din el și ce concluzii am tras pe urma acestuia, aș fi spus totuși dacă chiar aveam un job până acum, deci pe acest plan experiența mea este egală cu 0, voi încerca să găsesc ceva care să aducă o sursă de venit, fie ea cât de mică, când mi se va oferi această oportunitate cu siguranță nu o voi rata.

Ca și studii, nici aici nu mă pot lăuda prea mult, sunt în clasa a X-a la profil real, școala generală terminată, laudele pot fi după ce vor sosi rezultatele de la bacalaureat, până atunci totuși mai e mult de muncă. Singura chestie care îmi este utilă venită de la școală este limba română, pentru că știu cât de cât să mă exprim corect, să fac pe cineva să înțeleagă anumite lucruri și să am o gramatică cât de cât bună, mai greșesc și eu dar nu sunt la ordinea zilei aceste probleme.

Deci experiența mea de până acum, ca studii și joburi este foarte mică, totuși am o experiență de viață. Aici nu mă refer neapărat la trăirile mele, am în față multe exemple, cunoscute sau mai puțin cunoscute, pozitive sau negative, după ele de obicei încerc să mă ghidez și eu, după oamenii care au realizat ceva și care cu adevărat sunt niște exemple pentru mine.

Singura mea realizare cu care mă mândresc este că am învățat multe din trecutul meu și că am reușit să fac mari schimbări, probabil dacă la momentul potrivit, persoanele potrivite nu încercau să facă o schimbare asupra mea acum eram altcineva…

În concluzie, experiența mea nu prea mă ajută în blogosferă momentan, consider că experiența mea abia acum este în formare și în maturizare, experiența mea crește odată cu fiecare articol nou pe blog, iar de fiecare dată când scriu ceva nou mă simt mult mai sigur pe mine, văd diferențe foarte mari de când am scris primul articol, nu mă refer la conținutul acestuia, mă rezum doar la mine, la cum simt acum când scriu un nou articol, am o altă siguranță 🙂

 Nu știu la cine să dau mai departe această leapșă, poate să o preia cine dorește și a citit acest articol, totuși aș fi bucuros dacă ați lăsa un rapsuns aici la întrebarea: “Cum te influențează experiența (educație, joburi) în activitatea blogosferică?”

11 Comments

 1. Răspunde

  Personal, nu m-a influentat cu absolut nimic “experienta” (scolara sau altceva) in activitatea blogosferica. Pur si simplu, cand am avut ceva de spus, am scris (mai corect sau mai gresit). Cum ai spus si tu mai sus… “singura chestie utila venita de la scoala este limba romana”… In rest, nimic.. Poate mi-a dat idei de subiecte pentru blog, dar asta nu cred ca se poate numi “o influenta”.

 2. Răspunde

  Intrebare e prea generala si prea greu de raspuns din simplul motiv ca sunt o gramada de lucruri pe care le traiesti si te influenteaza. Cred ca mai degraba blogging-ul iti influenteaza viata.

  • Răspunde

   Si asta e o chestie prea generala, blogul influenteaza mai mult persoanele care castiga o suma constanta de venit si care isi dedica foarte mult timp pentru asta.

   • Răspunde

    Eu cred ca te influenteaza si pe tine, ca dupa blog iti faci viata, nu blogul isi face viata dupa tine :D.

 3. Răspunde

  Nici pe mine nu prea m-a influentat. In general scriu despre intamplari din viata de zi cu zi(nu si de la job insa), natural, fara un limbja greoi, metaforic, astfel incat lumea sa se regaseasca in textele mele si sa imi comunice anumite sentimente, sfaturi si pareri. Nu trebuie sa fii savant ca sa tii un blog, sa fim seriosi. Daca tineam un blog de nisa da, era altceva. La blogurile generaliste totul e mai simplu, cred eu.

 4. Răspunde

  Depinde de nisa pe care o abordezi… daca este ceva personal nu cred ca trebuie cine stie ce experienta… pe nisa news la fel.. exista foarte multe site-uri care iti ofera stirile, si majoritatea site-urilor news sunt copy/paste. Poate un site cu nisa gadget sau seo.. poate aici iti trebuie putina experienta.

 5. Răspunde

  Eu de obicei scriu ceea ce simt, ceea ce gandesc despre un anumit lucru .
  p.s : Ai lipsit la ora de romana cand a spus profa ca “deobicei” se scrie “de obicei” ? 😀
  p.s2: Nu zic cu rautate .

 6. Răspunde

  Deocamdată nu pot spune că am vreo experiență anume în ceva, care să mă afecteze în blogosferă.Față de tine, sunt mai mic cu un an, deci chiar nu am vreun fel de experiență :))

 7. Răspunde

  Ca si tine si eu la 17 ani nu ma pot lauda cu mari reusite. Poate dupa ce termin liceul si voi avea o slujba sau ceva ma pot exprima pana atunci sunt elev, blogger, om.

 8. Răspunde

  Experienta si maturizarea vin odata cu trecerea timpului dar trebuie sa ne bucuram de fiecare etapa pe care o parcurgem.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *