Examenul auto, cel mai usor examen pe care il poti da

Nu mă voi referi aici la tehnici despre cum să fentezi sistemul, ci la metoda cea mai simplă, cum să înveţi. Încep prin a îţi spune că proba teoretică de la examenul auto are o dificultate destul de redusă, până şi o persoană care doar ştie să scrie şi să citească poate să-l termine cu un procentaj relativ mare.

Examen autoNu mă voi întinde foarte mult, treburile sunt prea simple pentru a înşira cuvinte la rând care nu îşi au rostul.

Pentru a lua examenul auto ai nevoie de următoarele lucruri:

  1. Dispoziţia de a învăţa
  2. Cartea aceasta împreună cu aceasta. În prima regăseşti toată legislaţia, iar în a două vei avea legislaţia pe scurt pentru a o înţelege mai bine. Cărţile le poţi găsi şi la şcoala de şoferi, iar respectiv la a doua carte, dacă veţi găsi o carte cu copertă roşie, să o cumpăraţi pe aceea.
  3. 30 de minute libere timp de două săptămâni

Doar 3 chestii şi totul este floare la ureche. Eu am avut o stare de nelinişte pentru că nu cunoşteam legislaţia, aşa că, nu mi-au trebuit două săptămâni ca să învăţ, ci doar 5 zile.

În primul rând, după orele de legislaţie veneam acasă şi recapitulam ce s-a discutat în respectiva zi. În prima carte pe care ţi-am recomandat-o vei găsi mai multe capitole, iar la finalul cărţii întrebări din respectivul capitol. Treaba este relativ simplă, înveţi un capitol, te apuci şi rezolvi întrebările, mai rezolvi unul, continui cu întrebările.

Algoritmul este cât se poate de simplu. Şi nici nu durează chiar aşa mult. În 3 ore am rezolvat cam 400 şi ceva de întrebări, dintre care maxim 20 au fost greşite. Bineînţeles, la finalul fiecărui articol te vei uita la răspunsuri şi te vei verifica, urmând ca mai apoi să vezi unde ai greşit.

Treburile de mai sus diferă de la o persoană la altă, şi ţine foarte mult de dispoziţia şi timpul fiecăruia.

După ce ai terminat toate întrebările din acea carte, te vei putea apuca liniştit de chestionare. Recomandat ar fi să faci sute de chestionare. Mie nu îmi lua mai mult de 5 minute să fac un chestionar, şi făceam peste 30 pe zi. Înainte de a citi cărţile de mai sus nu reuşeam să fac mai mult de 17 puncte, unele le ştiam din viaţa de zi cu zi, însă pentru a putea să faci un chestionar cu minim 22 de puncte trebuie să te implici mai mult. Aşa că, după citirea celor două cărţi n-am mai picat nici măcar un chestionar, şi am făcut peste 300.

Unde am rezolvat chestionare: drpciv.ro, e-drpciv.ro, pdc.ro/chestionare-auto/b şi o aplicaţie de pe telefon, Şcoala auto.

Dacă faci peste 50 de chestionare şi nu ai picat nici măcar unul, atunci este clar că eşti pregătit, însă eu nu prea aveam ce face şi le făceam oriunde şi oricând.

Ziua examenului: A fost una cât se poate de liniştită, m-am dus la sediul unde se susţine examenul, am stat mai bine de 30 de minute la coadă pentru a depune dosarul şi pentru a îmi face o fotografie, iar mai apoi m-am dus în sala de examen. M-am aşezat lângă o femeie în vârstă de vreo 60 de ani care absolvise. Am aşteptat cam 2-3 minute pentru a primi codul, iar în timpul acela mă uitam la ceilalţi susţinători de examen, majoritatea dintre ei fiind foarte încordaţi.

În cele din urmă, a ajuns şi la mine codul şi examenul a început. Instant am terminat întrebările de pregătire, ştiind deja foarte bine poziţia lor, iar mai apoi, întrebările s-au terminat la fel de instant. La ultima întrebare mai aveam aproape 26 de minute din 30, iar o întrebare am reuşit să o greşesc pentru că mi-a fost prea lene să o mai citesc pe toată şi am dat doar un răspuns corect, din două. Deci am răspuns corect la 25 de întrebări în 4 minute.

După m-am dus din nou la aceeaşi interminabilă coadă, însă acum am avut prioritate, acolo mi-am programat ziua în care voi susţine proba practică.

La final mă şi gândeam, dacă orice examen ar fi atât de uşor viaţa ar prinde brusc o altă culoare. Şi tot mă gândesc, cum poţi să nu iei un asemenea examen după mai multe încercări. Mie mi se pare oarecum ruşinos.

PS: Să nu vă apucaţi înainte să rezolvaţi chestionare, nu de alta, dar după examen veţi spune că nu aţi întâlnit niciodată respectivele întrebări. Uităm ceva, învăţăm legislaţia, nu întrebările!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *