Elementele nutritive indispensabile atunci când îți dorești să slăbești

Atunci când îţi doreşti să slăbeşti este indispensabil să arzi grăsimile. Această combustie are loc în fiecare celulă din organism. Dar pentru ca această combustie a grăsimilor să aibă loc, este necesar ca metabolismul lipidic să fie susţinut de un aport suficient de vitamine şi minerale, implicate direct în combustia de grăsimi.

Majoritatea persoanelor care au kilograme în plus, mai puţine sau mai multe, prezintă o carenţă în vitamine şi minerale. Regimurile bazate sau dietele mai restrictive bazate pe o diminuare a numărului de calorii sau pe excluderea anumitor alimente, stresul, poluarea sau modul de viaţă trepidant sunt factorii ce duc la diminuarea rezervelor de vitamine sau minerale.

Vitaminele şi mineralele care pot arde grăsimile.

Vitamina C. Este cea care joacă un rol indispensabil în producţia de noradrenalină. Adică un hormon care te ajută să arzi grăsimile foarte eficient şi care produce energie. Vitamina C este de mare ajutor şi pentru a purifica toxinele şi pentru a ameliora circulaţia limfatică. Vitamina C participă şi la producţia de carnitină, o substanţă care transportă moleculele se grăsime din sânge înspre mitocondrii pentru a fi transformate în energie.

Calciul. Un mineral foarte puternic dacă vorbim despre arderea grăsimilor. Este cel care poate stimula digestia şi care poate purifica organismul în întregime.

Magneziul. Magneziul este cel care participă la oxigenarea celulelor şi care participă în consecinţă şi la combustia de grăsimi.

Seleniul. Este un nutrient esenţial pentru buna funcţionare a tiroidei. Iar tiroida este cea care are un rol foarte important atunci când vorbim despre metabolism şi despre controlul greutăţii.

Cromul. Are capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge şi drept consecinţă, foarte regla foarte eficient şi apetitul. Va stimula acţiunea insulinei şi va controla nivelul de zahăr din sânge, deci este de mare ajutor şi atunci când vine vorba despre senzaţia de saţietate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?