Efectul oricarui viral aparut pe internet

Internetul, prin construcţia sa poate să împrăştie o informaţie mult mai repede decât orice alt mijloc de comunicaţii posibil, evident, cele apărute până-n acest moment. Este de remarcat şi faptul că şi prin televiziune şi radio se răspândeşte repede, dar în ultima perioadă internetul este cel care acordă noile tendinţe, nu invers.

efectul unui viralSă luăm un exemplu, PSY cu celebra lui melodie GANGNAM STYLE. Sud-coreeanul a reuşit să strângă cele mai multe vizualizări pe Youtube din istorie, acesta mai are chiar foarte puţin până să depăşească pragul de două miliarde, ceva demenţial de mult având în vedere că al doilea video nu a ajuns încă la un miliard de vizualizări. Multă lume încă se întreabă cum a ajuns acest cântăreţ în top, ei bine, a avut parte de puţin noroc, zic eu. A reuşit să aducă un dans nou foarte haios, care poate să fie interpretat de foarte multe persoane, chiar dacă eşti paralel cu dansul tot poţi figura celebra mişcare. După părerea mea, această melodie a reuşit să creeze cel mai tare conţinut viral prezent până în acest moment pe internet, cifrele şi popularizarea acestuia spun totul.

Un alt exemplu pe care îl cunoaştem cu toţii, Harlem Shake. Nu eşti de pe planeta aceasta dacă nu ai auzit de acest fenomen. Ei bine, vă rog să vă readuceţi aminte cum începea, venea un singur tip care dansa 14-15 secunde, urmând ca mai apoi toţi să izbucnească în dans, toţi făcând lucruri total ieşite din comun. Au apărut sute de video-uri care imită dansul celor 5 tineri australieni care au început totul. A avut un nivel de răspândire foarte mare, am văzut filmări la şcoală, supermarket, pe stradă, la cinematograf, în baie, şi aşa mai departe, la orice loc te-ai putea gândi să şti că este filmat cel puţin un Harlem Shake.

Acum, trecând peste, aşa-i că acum ţi-am adus aminte de aceste două virale? Marea majoritate veţi spune că da, şi ştiţi de ce? Pentru că acesta este efectul unui viral. Este ceva care explodează la un moment dat, încep tot mai multe persoane să-l practice, ajunge mainstream, iar mai apoi, din această cauză, dispare.

Băieţii de la Cenzurat, după părerea mea evident, ar trebui să fie cei mai fericiţi români. Au reuşit să facă un viral pur românesc. La fel ca mai sus, nu trăieşti în România dacă n-ai auzit expresia: “Eşti x dacă”. Nu ştiu, dar s-au făcut foarte multe grupuri pe Facebook (pe această cale îi spun la mulţi ani!), începând de la oraşe până la mai ştiu eu ce. Nu mă aşteptam să facă şi ăştia din Petroşani, dar uite că a apărut şi “Eşti din Petroşani dacă…”. Mie mi se pare un lucru fain pentru că văd lucruri despre oraşul meu pe care le cunosc, aici intervine partea făină, e super să auzi aceste lucruri şi de la alte persoane.

Eu totuşi am un regret faţă de acest viral, lumea nu ştie de unde a plecat totul, adică foarte puţini cunosc mai multe detalii.

Acum fie vorba între noi, cât timp credeţi că va mai dura şi viralul acesta? Mie unul deja a început să mi se pară destul de trecută poanta, adică no, poate doar eu simt acest lucru.

În orice caz, este un viral şi va avea soarta unui viral. Cred că efectul unui viral se aplică chiar şi în blogosferă, a scris ceva Haotik despre asta, link aici!

(sursa img: digitalsherpa.com)

9 Comments

 1. Răspunde

  nu ai acces la internet -esti rupt de realitate:))!…cum se spunea in urma cu ceva timp:”nu ai facebook, nu existi”!:D

 2. Răspunde

  ma bucur sa vad ca inca mai exista oameni cu inspiratie spre scris :)) eu sunt in pana de timp si de idei

 3. Răspunde

  eu cred ca viralul va prinde mereu, cel putin in Romania. Stii de ce? Pentru ca la noi prinde perfect sindromul “oaia”. Ne place sa ne luam dupa prieteni si sa facem toti la fel, nu ne place originalitatea.

  Daca maine apare un videoclip in care unu’ zice ca “pisica e proasta”, vor incepe 20-30 sa zica aceasta expresie, iar in scurt timp va deveni ceva obisnuit in vocabularul lor.

  • Răspunde

   Alex, eu nu prea m-am referit la modul cum se formeaza un viral, m-am axat mai mult pe ce se intampla dupa ce acesta isi pierde din valoare.

   Referitor la asta ca prinde orice, nu cred ca este asa.

 4. Pingback: Generatorul de nervi, Flappy Bird - Lucian Florescu

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *