E de bun gust sa fim cinstiti

Am citit ieri la Sabina despre un caz pe care eu unul îl consider unic doar dintr-un singur punct de vedere. Există şi ţigani care sunt cetăţeni normali. Auzim peste tot de ei, suntem de foarte multe ori catalogaţi fraţi cu ei, dar astăzi pot spune că o fată de 20 de ani (evident, de etnie romă) merită respectul tuturor.

Aceasta a găsit un portofel care avea 1000 de lei în el plus acte, carduri etc. În loc să îl bage în buzunar şi să-şi vadă de treabă, aceasta a făcut un gest nobil având în vedere etnia ei (şi chiar nu sunt rasist), mai exact, fără să ezite a predat portofelul la poliţie şi a primit în schimb 15 lei cadou pentru această faptă de la proprietara de drept a respectivilor bani.

Din punctul meu de vedere, 15 lei mi se pare o recompensă foarte mică pentru suma de 1000 de lei, până la urmă respectiva persoană putea să rămână fără toţi banii, în fine, trecem peste. Dar de ce trebuie să o respectăm? Păi simplu, are acasă doi copii, iar pe lângă ei mai trăieşte cu părinţii şi cei 5 fraţi pe care îi are, toţi într-o colibă. Deja s-a schimbat puţin situaţia.

Pentru gestul făcut, cei de la Europa FM s-au autosesizat şi au decis să îi ofere tinerei timp de 10 luni chiar suma găsită, adică 1000 de lei pe lună. Dacă nu făcea acest pas acum avea 1000 de lei, însă cu gestul ei a reuşit să înzecească suma.

Acum revenind la titlul nostru. Urmăriţi clipul de mai jos şi să-l analizăm puţin. Acesta se numeşte I lost my money în Bucharest, prin el se pune la încercare nivelul la care sunt bucureştenii noştrii, după ce l-am urmărit am ajuns la concluzia că există şi oameni buni la noi în ţară, dar nu trebuie să uităm că avem şi multe uscăciuni. Iar din păcate cazul de mai sus este unul izolat.

Acum, dacă aţi vizionat imaginile cu siguranţă aţi prins ideea principală. Pentru 10 lei poţi să te faci de râsul tuturor. Doar priviţi câtă mişelie pe doamna de la minutul 3:45, iar despre domnul de la minutul 4:00 nu mai se poate spune nimic, din câte ştiu eu el trebuie să se ocupe de paza şi securitatea noastră…Ah da, să nu uităm, avem şi cazuri pozitive.

De asta-i de bun gust să fim cinstiţi tot timpul, ţi se poate întâmpla una ca asta.

*Videoclipul I lost my money in Bucharest a fost înlăturat de pe YouTube, aşa că în imaginile de mai sus urmăriţi altul cu numele Being blind for a day in Bucharest, este ceva asemănător făcut de aceeaşi echipă.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *