Dureri de urechi cand inoti pe fundul bazinului

Acum că tot este final de vară, mai putem să ne bălăcim câteva săptămâni în bazinele de înot sau în piscine. Cred că majoritatea celor care citesc blogul ştiu să înoate, spun asta pentru că întrebarea pe care urmez să o pun este special pentru ei.

Nu sunt eu un înotător desăvârşit, dar astăzi am încercat să înot pe sub apă. Adică pe fund. Prima dată am încercat să mă pun cu spatele întins pe fundul bazinului, însă simţeam o durere ţiuitoare în urechi care mă forţa să mă ridic imediat înapoi. Durerea aia începea imediat ce ajungeam cu capul aproape de fund. Bazinul are cam 1,70 în înălţime.

Asta cu urechile goale, dar chiar dacă le astupam cu degetele, tot acelaşi disconfort îl simţeam. Prima dată m-am gândit să fie din cauza presiunii. Să fie oare asta?

6 Comments

 1. Răspunde

  Poate ai oarece probleme cu tensiunea … desi esti mult prea tinerel pentru asa ceva. Un control al tensiunii arteriale nu ar strica.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Nu ar strica, asta-i clar. Dar mai sunt persoane care au problema asta, dar mai putine, adica ceva in genul 1 din 4.

 2. Răspunde

  E presiune. La peste un metru si ceva o cam simti. Iar daca ai o sensibilitate mai mare, nu-i exclus sa te doara.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Acum intreb pentru ca sunt foarte multe persoane care nu au probleme, dar nu sunt putini nici cei care confrunta problema mea.

 3. Răspunde

  Cred ca este vina presiunii,si mie mi se mai intampla dar nu mereu.In ultimul timp folosesc o casca de protectie astfel nu imi intra apa in urechi.:)

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Si eu trebuie sa-mi cumpar una. Si e si nasol sa-ti intre multa apa in urechi sa sa ramai cu ea asa inca cateva ore dupa ce pleci.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *