Dorintele

Ce spuneți când vedeți că altcineva ia mai multe decizii absurde, acționează necugetat, face mișcări nesăbuite și se îndreaptă către un adevărat dezastru, fie el fizic, psihic sau emoțional. De cele mai multe ori căutăm să obținem lucruri care teoretic nu ne-ar folosi la nimic, ne dorim cu orice preț și am face aproape orice pentru a ajunge acolo, așa se face și cu prietenia, îți cauți prieteni populari, șmecheri, să poți ieși cu ei doar pentru ați mai ridica puțin imaginea. Toate sunt bune și frumoase până la un moment dat, când realizezi că nu ai ce căuta acolo, că ai făcut o alegere greșită, ești așa pătruns încât nu mai poți ieși, ești legat, trebuie să te supui altor chestii prostești. Toate acestea se întâmplă din o singură cauză, a noastră, noi ne-am dorit acele lucruri, le-am obținut, doar că prea târziu realizăm că sunt prea nocive pentru noi…

Poate că în loc să ne dorim lucruri, ar trebui să ne dorim mai întâi înțelepciune, înțelepciunea de a ne da seama dacă respectivele lucruri chiar ne sunt folositoare sau nu. Având înțelepciunea necesară, nu vom lua decizii pripite, decizii care să ducă inevitabil la respectivul dezastru, din acest dezastru de cele mai multe ori rămânem singuri, iar restul, vor spune pe bună dreptate “Tu chiar ai căutat-o cu lumânarea, dacă tu asta ai vrut, asta ai primit :)”. Nu este necesar numai să dorim anumite lucruri, cu adevărat necesar este ca acele lucruri să ne fie de folos.

Un exemplu simplu din copilăria fiecăruia, când eram mai mici, probabil fiecare a încercat măcar o singură dată să-și bage degetele în priză, să bea detergent, să se arunce în cap și multe alte grozăvii, doar că am fost opriți de către părinți, părinții ne-au oprit să facem ceva care ne-ar putea dăuna, chiar dacă noi la momentul respectiv ne-am fi dorit enorm de mult să bem un fresh de balsam de rufe sau să exersăm un nou stil de dans cu electricitate, doar că am fost opriți. Asta ar trebui să ne dorim cel mai mult, să avem în creierul nostru în permanență un părinte care să ne poată împiedica să facem alegeri greșite, dar părintele acesta nu se capătă așa ușor, necesită antrenament și voință.

 Dacă unele lucruri ar fi înțelese așa cum trebuie, probabil lumea noastră ar fi mai bună și mai curată, doar că fiecare avem interpretarea noastră, gândurile noastre, care de cele mai multe ori sunt greșite, înțelegem doar ce vrem iar restul nu mai contează.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *