Din curiozitate, stiti cu cine voteaza tinerii?

Zic să eliminăm din start pensionarii şi bătrânii în general, gospodinele care sunt fericite pentru un kilogram de făină şi unul de ulei, protagoniştii emisiunii Vax Populi, şi de ce nu, spălaţii pe creier, cei pe care nu-i poţi deraia de la calea prescrisă foarte bine de-a lungul timpului.

Prizonier politicDe la majoritatea dintre ei nu prea poţi scoate nimic, cu siguranţă ştii pe cine vor pune ştampila de vot pe 2 noiembrie, iar mai bine, decât să ne chinuim să facem o schimbare în alegerea naturii, mai bine ar trebui să ne orientăm mai mult spre tineret. Spre cei de vârsta mea, care anul ăsta sau în anii trecuţi au primit drept de vot.

Cei mai mulţi dintre tineri nu se pricep la politică, probabil au trăit în medii unde televizorul era mai tot timpul pe Antena 3, iar din această cauză nici nu vor să audă de propaganda politică. Nu că eu aş vrea, sau oricine altcineva.

Am avut neplăcerea să constat că sunt foarte mulţi tineri care vor să-şi anuleze votul, să aleagă la nimereală pe cine cade ştampila, iar şi mai mult, o masă uriaşă nici nu se vor prezenta la vot. De ce nici eu nu pot da răspunsul.

Totodată, mulţi nici nu ştiu cine candidează, nume precum Ponta sau Iohannis li se par desprinse din cărţile lui Sven Hassel. De alţii nici nu mai zic, poate doar aşa, se mai ridică unul peste restul care mai scuipă câte un nume care pentru toţi ridică anumite semne de întrebare.

Revenind la esenţa subiectului principal. Ne temem de alegerile celor enumeraţi în primul paragraf, dar s-ar putea, şi nu-mi va fi mare mirarea, să constatăm că tinerii au în mare parte aceleaşi înclinaţii politice ca şi ei, cei ce vor fi la prima oră în faţa secţilor de votare.

Nu mă voi mira pentru că pe noi, tinerii, nu prea ne interesează politica, eu măcar am avut norocul să fiu mult mai activ în online (nu pe Facebook) şi să citesc multe articole scrise de oameni inteligenţi, după părerea mea, iar acest lucru pot spune că m-a scos oarecum din ceaţa politică, chiar dacă este un subiect mult prea vast în care nimeni nu ştie răspunsul exact.

Asta în condiţiile în care prin licee se fac liste alcătuite de către tinerii PSD-işti. Nume, prenume, adresa de mail, adresa, număr de telefon, iar nu în ultimul rând, confirmarea că vor vota cu Ponta. Ce primesc? SUPRIZĂ, un pachet special venit chiar de la Victor!

Dacă şi tineretul cade în această plasă electorală, războiul este ca şi pierdut, iar o calea de ieşire din groapă este povara pe care o va suporta ţara noastră în viitorul apropiat.

N-am făcut până acum parte din partide politice, am vrut, am auzit de anumite beneficii, dar m-am lecuit, stau pe treaba mea, şi sunt total apolitic, dar voi merge la vot.

(sursa foto)

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *