Diferența între pâinea alba și cea neagră

Cu toate ca painea integrala este foarte bogata in fibre, aceasta avand si un impact benefic asupra sistemului gastrointestinal, va trebui sa avem grija cu ce alimente vom combina aceasta paine.

Va trebui sa va ganditi la ce paine veti manca, astfel incat sa luati o decizie cat mai buna pentru sanatatea voastra. Cu totii stim ca painea preparata din cerealele integrale este mai sanatoasa decat cea alba. Majoritatea dintre noi, nu intelegem insa si de ce se intampla acest lucru.

In mod traditional, painea coapta este alcatuita din tarate, germeni si amidon. Faina alba contine doar amidon. Painea integrala contine insa pe langa amidon si germeni, dar si tarate. Acest lucru inseamna ca painea neagra este mai bogata in nutrienti. Este insa o greseala sa introducem painea integrala in categoria de alimente dietetice. Aceasta paine ne ofera o valoare nutritiva mai mare, dar in acelasi timp, are un continut caloric mai redus.

Atunci cand painea are culoare maronie, nu inseamna automat si ca ea este integrala. Multe paini albe pot contine si numerosi aditivi, acesti aditivi facandu-le maronii. Producatorii imbogatesc painea si cu vitamina B. Acest lucru induce de foarte multe ori consumatorii in eraoare, apinea respectiva devenind nesanataoasa. Mai grav este ca multe magazine promoveaza aceasta paine ca fiind nesanatoasa si cum ca ar fi un produs 100% natural.

Avand in vedere faptul ca nu contine multe fibre, painea alba nu are un impact benefic asupra digestiei. Cu toate acestea, painea integrala are un impact mult mai bun asupra digestiei, ea ajutand intestinele sa proceseze alimentele ingerate mai rapid. In acelasi timp, atunci cand consumati paine alba si doriti sa va simtiti mai satui, aveti tendinta de a consuma o cantitate mai mare din acest fel de paine.

Valoarea calorica nu este singura diferenta semnificativa intre painea alba si cea neagra. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa mancati o paine naturala, sanatoasa, dar si bogata in fibre. Este indicat astfel sa spuneti mai des da painii integrale. In acest mod, veti obtine plusul de fibre de care are nevoie organismul vostru.

De asemenea, veti obtine si nutrienti, dar si vitamine suplimentare, foarte bune pentru organismul vostru. Evitati painea bogata in gluten, dar si cea cu zaharuri adaugate. Fibrele painii vor sustine miscarile intestinale. Veti stimula si eliminarea deseurilor daca veti consuma paine neagra. Painea are un impact benefic asupra sanatatii cardiace a organismului.

Lasă un răspuns