Diferenta dintre amatori si profesionisti in blogosfera

Deja a trecut o săptămână de când nu am mai scris un articol nou pe blog. O periodă nu mare, nici mică, ci neprofesionistă. Deja încep să fac şi rime :). Am avut nişte zile destul de ocupate şi nu prea am putut să scriu pe blog. (bine, cred că am mai zis asta o dată)

Dar să zic mai pe şleau, puteam în unele zile să mai scriu şi eu ceva, dar mi-a fost puţin cam lene. Sincer, asta am simţit. Am urmărit în perioada asta toată blogosfera, toţi bloggerii posibili şi imposibili, articole de orice fel, dar, nu mi-am făcut simţită prezenţa nici pe blogurile lor, pentru că, cum am zis mai sus, mi-a fost foarte lene să scriu, chiar şi un comentariu.

Acum să revenim la cele normale. Se poate observa cum activitatea mea a scăzut drastic de mult. Şi la fel, se poate vedea cum un blogger foarte cunoscut scrie la fel ca la început. Ei, asta-i diferenţa dintre un amator şi un profesionist.

18 Comments

 1. Răspunde

  Mai bine îți propui să ne surprinzi prin articole scrise când te aștepți mai puțin. Când toată lumea stă, tu apasă tastele.

 2. Răspunde

  Pai si cine a zis ca vrea sa fie profesionist? Eu am alt job, am o meserie, si nu acesta nu este scrisul. Nu vreau sa fiu profesionista, nu stiu daca ma crede cineva, vreau sa fiu libera, nu dependenta de blog si blogging.

  Insa eu am observat altceva in online. Blogurile sunt pline de oameni trecuti de o anumita varsta. Sa zicem de 30 de ani. Ei scriu de zor, fara pauza, comenteaza, sunt prezenti peste tot, sunt neobositi. In schimb tinerii sunt cu toane. Cei mai multi sunt in vacanta, se distreaza pe la mare si au uitat de tot de blog. Conteaza foarte mult ce tip de cititori ai. Cu cititorii tineri nu vei avea siguranta. Mai sunt si exceptii, evident.
  Eu chiar am scris despre asta pe blog, intr-un articol, si s-au suparat pe mine, s-au simtit lezate ambele tabere.

  Deci, cel mai bine e sa atragi “publicul” matur. El este baza. Tineretul e zburdalnic rau. :))

  • Răspunde

   Buna remarca, si stiu problema. Chiar e destul de greu, si spun din experienta, sa mai ai chef de anumite lucruri odata ce esti intrat in vacanta, nu stiu daca s-a observat, dar cam de atunci am eu cateva nereguli, parca mi-a stricat ritmul vacanta :))

 3. Răspunde

  tot la capitolul amator ma incadrez si eu si nu ma supar :))

 4. Răspunde

  se pare ca am lansat un val de articole pe tema asta :)), dar parca anul asta mai tare ca in niciun an am simtit acest fenomen din blogosfera.
  Probabil trebuie sa asteptam racoarea zilelor ploioase de toamna :(, sa se schimbe ceva pe aici.

 5. Răspunde

  Cred ca o parte din vina o are si caldura + concediile si vacantele …

 6. Tim

  Răspunde

  Stiu cum e, important e ca microbul asta al bloggingului te-a prins asa ca nu ai ce face…

 7. Răspunde

  O sa ne revenim la normal mai devreme sau mai tarziu… Subscriu ce a spus Daniel.

 8. Răspunde

  Cine are un blog doar personal … nu vad la ce ar sta lipit de el … mai ales acum vara cand sunt atat de multe lucuri de facut pe afara. Daca si vara stam lipiti de calculatoare … la iarna ce naiba mai facem? 😀 Eu unul … scriu cand apuc … a fost o vreme cand eram la alt nivel … dar mi’au trecut cosurile de atunci. 😀

 9. Răspunde

  P.S. La noi nu exista nici macar un blog profesionist … ci mai degraba generaliste sau de nisa. Daca vrei sa vezi ceva profesionist uitate pe dincolo. 😉

  • Răspunde

   Ai mare dreptate, afara sunt multi bloggeri profesionisti. Noi in tara avem bloggeri buni dar pacat ca se cred prea tari in domeniu.

 10. Răspunde

  Nu cred ca exista amator si profesionist pe nisa asta…e vorba de pasiune si, de ce nu, de castiguri 🙂 Cand stii ca blogul tau e un business, care aduce bani sau un plus consistent de imagine, e clar ca nu-l lasi deoparte.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *