Detoxifierea ficatului – o adevărată provocare pentru pacient

Un organ esential pentru corpul uman, ficatul este cel care indica si starea de sanatate a individului. Un ficat bolnav sau plin de toxine determina functionarea deficitara a sistemului digestiv dar si a bilei, pentru ca toate organele sunt in legatura directa unele cu celelalte. Afectiunile de ficat pot fi insa prevenite daca in mod periodic oamenii se ingrijesc de detoxifierea acestui organ in mod eficient, atat prin remedii naturiste cat si prin urmarea unei diete sau a unor tratamente alopate.

Semne si simptome ca ficatul are nevoie de o cura de detoxifiere

Cura de detoxifiere a ficatului trebuie facuta numai in anumite conditii, si anume atunci cand persoana in cauza considera ca este necesar sau cand in urma unor analize s-a dovedit ca ficatul este marit si a acumulat mult prea multe toxine de-a lungul timpului. Ficatul are nevoie de o cura de tetoxifiere cand pacientul resimte o oboseala cronica, atunci cand este constient de alegerile alimentare pe care le-a facut si de consumul excesiv de alcool, medicamente sau cofeina. Persoanele care sunt mai predispuse sa acumuleze toxine la nivelul ficatului sunt cele care lucreaza cu pesticide sau substante chimice pentru a prepara alimentele, precum si cei care lucreaza intr-un mediu toxic.

Beneficiile detoxifierii ficatului

Cura de detoxifiere poate aduce beneficii majore indeosebi in schimbarea stilului de viata, in adoptarea unei alimentatii mai sanatoase, acestea rezultand in scaderea in greutate. Procesul de detoxifiere a ficatului reduce si riscul imbolnavirilor si ofera pacientului mai multa energie.

Cum se detoxifica ficatul?

Prin limitarea consumului de grasimi, mancaruri foarte grase, carne grea preparata prin prajire, renuntarea la alcool, la tutun si limitarea consumului de cofeina, sau chiar inlocuirea cafelei cu cea decofeinizata sau ceai verde. Legumele si fructele crude, preparate sub forma de salate cu otet de mere si carnea de pui, peste, curcan sau vita foarte slaba ar trebui sa reprezinte baza alimentatiei. Se recomanda si consumul de supa bogata in potasiu, dar si consumul de minim 2 litri de apa pe zi. Alimentele care curata ficatul sunt: grapefruitul, usturoiul, sfecla rosie, morcovii, legumele verzi, avocado, merele si ceaiul verde.

Ceaiuri pentru detoxifierea ficatului

Ceaiurile pentru detoxifierea ficatului sunt foarte usor de preparat, procurat si consumat si ajuta la eliminarea toxinelor din ficat si din corp. Acestea sunt: ceaiul de anghinare, galbenele, sulfina, papadie, precum si ceairuiel preparate din mai multe plante care se gasesc la magazinele de tip plafar.

In concluzie, pentru o viata sanatoasa si lipsita de griji, se recomanda efectuarea unei cure de detoxifiere cel putin o data sau de doua ori pe an, indeosebi in anotimpul primavara-vara dar si toamna cand alimentele sunt proaspete si de import.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *