Despre vicii

Mulți dintre noi suntem sau am fost dependenți de anumite lucruri. Cele mai des întâlnite sunt alcoolul, tutunul și drogurile. Am putea introduce aici și calculatorul, dar am lovi chiar unde ne doare, că doar suntem într-un mediu care necesită utilizare de calculator. Revenind la lucrurile importante, aș vrea să aud părerile voastre sincere despre persoanele care consumă băuturi alcoolice (în exces, nu putem spune că faci ceva rău dacă bei un pahar din când în când), țigări sau droguri, iar dacă sunteți consumatori ce v-a făcut să ajungeți aici: anturajul, stresul (mi se pare cea mai penibilă scuză), curiozitatea, impresia că ești exclus din anumite grupuri dacă nu le urmezi obiceiurile? Totodată aș vrea să știu de la persoanele în cauză, dacă au încercat vreodată să renunțe la aceste vicii (de ce?), dacă li se pare că le afectează santatea, dacă au încercat să renunțe și nu au reușit decât pe o perioadă scurtă de timp (motivul).

Eu vorbesc din perspectiva unei persoane care nu a băut în viața lui, care nu a fumat țigări sau iarbă și care nu a consumat droguri. S-ar putea să am eu anumite prejudecăți și să privesc dintr-un con de umbră, motiv pentru care într-un fel desconsider persoanele care fac aceste lucruri. Pe mine personal nu mă deranjează, deranjant este atunci când spun că nu au bani și că au probleme de sănătate, nimic nu merge bine, probleme în familie și multe alte grozăvii. Nu am de ce să-i spun cuiva să renunțe la acele vicii, până la urmă face ce vrea.

Eu nu sunt deranjat că unul bea până nu mai poate, că fumează până i se îngălbenesc toți dinții, nu suport să fiu implicat și eu în viciile lor. Nu îmi place ca cineva să fumeze lângă mine, dacă tot fumezi, ști că e dăunător fumează doar pe sănătatea ta, nu îmi place să fiu fumător pasiv, de aceea s-au pus anumite interdicții pentru fumători, care bineînțeles nu sunt respectate.

Aștept și părerile voastre legate de acest subiect. Voi aveți vicii?

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *