De ce?

Tinerii din ziua de azi sunt foarte bolnavi, dar nu puțin sunt chiar foarte bolnavi, au un sindrom care foarte greu se poate trata, acela este indiferența. Te uiți în stânga și în dreapta, îi vezi pe toți că sunt indiferenți, nu se implică și nu vor să facă altceva, bine fac altceva doar pentru scopurile lor cum am mai vorbit. Sunt rugați să facă ceva și nu fac, li se aduce o idee și nu o pun în practică, se oferă cineva să le facă ceva și poate nici atunci nu sunt deacord. De unde a venit oare această indiferentă? Le vorbesc unor prieteni despre niște lucruri care ar fi frumoase să le pui în practică, ei dau răspunsul că s-a făcut așa ceva și nu are rost, problema intervine când respectiva persoană este pe lângă total despre acel subiect și vorbește și el din auzite, este defapt un neștiutor și el începe cu sfârșitul în orice. Degeaba încerc eu să le explic cum stau anumite trebuiri, pot să le explic și să le și scriu pe foaie, dacă ei au zis ceva așa rămâne.

Am văzut zilele trecute pe un blog, o întrebare care era, de ce nu acționăm?, am găsit eu răspunsul, pentru că sunt câțiva oameni care vor să facă ceva, iar majoritatea nu dorește asta, automat omul care vrea să facă ceva cu adevărat își pierde și el interesul, este foarte greu să faci ceva de unul singur, ceva să revolutioneze doar de unul singur, iar persoane care să îți vină în ajutor și să fie dornice de a face ceva sunt foarte greu de găsit.

Deobicei când zic ceva nu primesc un răspuns clar, primesc la fel o întrebare la care de multe ori nu am ce răspunde, poate voi îmi ziceți de unde vin aceste întrebări:
1. De ce să fac aplicații pentru Android dacă sunt destule?
2. De ce să îmi fac un blog dacă sunt atâția bloggeri foarte buni?
3. De ce să fac ceva când mă pot juca pe PC?
4. De ce să fac ceva moca când pot face doar pe bani?

Oare de ce primesc înapoi răspunsuri care încep cu “de ce” și se termină cu semnul întrebării?

22 Comments

 1. sorinel

  Răspunde

  sunt perfect de acord cu aceasta afirmatie a ta si consider ca aceasta “boala” trebuie tratata cat mai repede deoarece unii copii din ziua de azi incep sa-si piarda copilaria din pricina imdiferentei

  • Răspunde

   Eu ma refeream defapt la indiferenta fata de o initiativa nu de pierderea copilariei:)

 2. Răspunde

  sunt unele lucruri care tin de la persoana la persoana. desi in mare e cum zici tu.

 3. Răspunde

  In mare parte , aceasta e atitudinea noastra , a romanilor si greu ni se schimba aceasta gandire negativa.Vrem totul de-a gata si nu miscam un pai pentru a crea ceva constructiv. Cateodata , o palma primita de la viata este binevenita , ne mai trezeste la realitatea crunta din jurul nostru.

 4. Darius

  Răspunde

  Ciudat si eu cunosc asemenea persoane , ohh stai , tu vorbeai despre mine ….

  • Răspunde

   Vezi tu, ce ti-am zis tie era treaba de marketing :), tu poate mai poti fi tratat.

 5. Răspunde

  ultima intrebare e raspunsul multor altele. lumea e comoda. banii mai trezeste ceva interes si mobilizeaza. atat.

 6. Răspunde

  “Tinerii din ziua de azi sunt foarte bolnavi” – ai foarte mare dreptate, insa asta-i generatia…si vin si altii din urma…oricum, raspunsul la intrebarea ta e un mister pentru mine, chiar nu stiu ce sa spun, cred ca sunt depasita de situatie, pentru ca oamenii ma obosesc si irita.
  Poate e o chestie de orgoliu si “prea mult bine”

 7. Răspunde

  de ce pui atatea intrebari? :)) (glumeam).
  poi daca nu ar mai fi asa cum spui si tu in intrebarile alea nu ar mai exista evolutie, exemplu: tu ti-ai deschis blogul asta, dar pe piata sunt deja zoso si arhi, cei mai buni in momentul actual, dar daca ti-ai deschis si tu blogul ei mai au un tip drept concurenta, in ceva ani i-ai putea intrece si sa ii faci pe ei sa-si puna intrebarile astea.

 8. Răspunde

  Eu am impresia ca lenea ii manipuleaza foarte usor pe unii, ciudat sau nu si eu ma aflu undeva in lista aceea. 😀

 9. Răspunde

  Nu cred ca aceasta “boala” are un “leac”, cel putin nu in zilele noastre….

 10. Răspunde

  Is lenesi.. vor vedea ei dupa ce raman fara cei ce le ofera bani (parintii) ca au nevoie de mancare, haine, familie iar astea se intretin cu bani, pe care ii faci doar muncind.

 11. Răspunde

  Sunt mai multe cauze: lenea(e cucoana mare), dezinsteresul, educatia. Nu mai stiu sa lupte pentru ce isi doresc de la viata. Sau pur si simplu nu isi doresc nimic. Nu stiu ce sa-si doreasca. Bine, nu trebuie sa generalizam.

 12. Răspunde

  Sunti lenesi, acesta este raspunsul cel mai bun . Daca cineva ar vrea cu adevarat sa faca ceva , ar faceo , nu s-ar intinde .. si ar spune , hai ca fac mai tarziu … peste cateva ore iti dau acelasi raspuns … si tot asa .

 13. Răspunde

  Oriunde te uiti vezi doar indiferenta! Din partea oricui si din partea celor care poate nici nu te astepti! Dar din pacate schimbarea e in noi nu in altcineva sau altceva, si pana sa vedem lucrul asta si sa vrem sa facem ceva, mult timp va mai trece!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *