De ce vârstnicilor le este recomandat consumul unor cantități mici de alcool

Medicii din toata lumea recomanda un consum mai moderat de alcool tuturor categoriilor de varsta, indiferent de sex. Este cunoscut faptul ca persoanele care consuma intr-un mod abuziv alcool isi pot injumatati perioada de viata si isi distrug sanatatea, ajungand sa aiba o gramada de boli si dereglari ale organismului precum si grave afectiuni psihice. De asemenea, alcoolul, la nivel global, provoaca mai multe decese decat tutunul, accidentele auto si crimele la un loc.

Insa, cu toate acestea, exista si o categorie de varsta, pe care medicii o indeamna sa consume alcool, dar in cantitati mici spre foarte mici. Astfel acestia recomanda alcoolul varstnicilor, care in urma cercetarilor, se pare ca ar fi feriti de anumite afectiuni si de asemenea ar avea un efect benefic atat timp cat nu este consumat in mod abuziv.

Aceasta veste este una buna pentru varstnicii carora le mai place sa consume cate un pahar din cand in cand. Din punct de vedere medical, se pare ca alcoolul are un efect important in reducerea tulburarilor de sanatate caracteristice varstei mai inaintate. Un efect major pe care il are alcoolul este reducerea problemelor cardiovasculare. 

Aceste tulburari de sanatate, se pare ca se inmultesc cu varsta, iar alcoolul ar reduce acest proces intr-o oarecare masura, astfel afectiuni precum debilitatea care este caracterizata prin stari de slabiciune a organismului, tulburari de judecata, dificultati de adaptare si diverse alte boli vor fi intarziate, sau chiar stopate.

Studiul a fost efectuat pe cateva zeci de mi de subiecti, asupra carora s-a observat pe parcursul anilor o imbunatatire a conditiei de sanatate cu peste 21% fata de cei care consuma alcool in mod excesiv si in ceea ce priveste problemele cardiovasculare cu 13% fata de cei care nu consuma alcool deloc.

Medicii indeamna insa oamenii sa nu treaca in cealalta extrema si sa inteleaga faptul ca acest studiu s-a efectuat asupra persoanelor care consuma in medie un pahar mic de vin, sau o bere pe zi, insa nu mai mult si tind sa anunte populatia ca mai exista inca dubii asupra acestor cercetari, urmand ca in viitor sa revina cu noi cercetari.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *