De ce trebuie sa sustinem “Semn SPRE carte”

semn spre carteDe-a lungul timpului mi-am mai dat cu părerea despre importanţa cititului în rândul nostru, nu doar al nostru, al tinerilor, dar astăzi mă voi raporta strict la cei încadraţi între 6 şi 18 ani.

Poate cei mai vechi dintre voi vă amintiţi când v-am povestit de ce ar trebui să citim sau de articolul în care spuneam ce este “o carte bună”. Nici acum nu ştiu cât de reuşite sunt acele articole, probabil au greşeli gramaticale şi de exprimare, dar în esenţă m-au caracterizat într-o măsură foarte mare.

Luna trecută am trecut în revistă 7 cărţi care m-au influenţat, dacă nu citeam aceste cărţi la momentul potrivit probabil mai mergeam după nişte principii greşite. Cărţile acestea pot spune că pot schimba mult în fiecare tânăr, dar cine să le citească?

De-a lungul timpului am observat că există două categorii de oameni: cei care îşi permit să cumpere orice carte îi face cu ochiul, dar şi cei care nu îşi permit deoarece viaţa este prioritară, nu cultura. Campania pe care Sonia doreşte să o facă cât mai cunoscută se numeşte Semn SPRE carte.

Ce spune mai exact Semn SPRE carte:

Este un proiect care a început recent în care se pot înscrie foarte multe persoane. Obiectivul principal al acestui proiect este clar dăruirea de cărţi, până în acest moment ţinta este de 500 de cărţi, dar merită să demonstrăm că acest număr este unul foarte mic, sunt cât se poate de sigur că împreună putem să multiplicăm 500 de câteva ori.

Cei care vor beneficia de aceste cărţi sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani proveniţi din familii care nu au o situaţie financiară bună. Sunt sigur că sunt foarte mulţi copii care ar fi foarte bucuroşi să citească cărţi pe care alţi copii le lasă în locul tabletelor sau smartphone-urilor. De aceea, voi încerca să găsesc şi în zona mea cazuri de acest gen, nu merită să dăruim cărţi persoanelor nepotrivite, dacă facem acest lucru toată munca noastră este în zadar…

De aceea, prin acest articol doresc să te pun la curent cu acest proiect. Vă puteţi familiariza cu mecanismul proiectului cu un simplu click aici. Ca un mic rezumat: aveţi ocazia să donaţi cărţi, să oferiţi cărţi dar şi alte activităţi care pot să aducă un plus proiectului per total.

Nu mai doresc să mă lungesc foarte mult, dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii puteţi să lăsaţi un comentariu mai jos sau să accesaţi blogul Soniei, acolo aveţi pagina ei de contact, sunt sigur că ea vă poate lămuri cu adevărat.

6 Comments

 1. Răspunde

  Mulțumesc mult pentru implicare. Sper că împreună putem să facem mult mai mult decât am scris eu în proiect.

 2. Răspunde

  ha ha, cititul… in randul bloggerilor mai are ceva sens cuvantul asta insa uita-te-n jur… inafara blogosferei e iadul :))

 3. Răspunde

  mda…ma bag! o fapta buna e binevenita intotdeauna;).1multam!

 4. Răspunde

  Imi place proiectul, e unul foarte interesant si educativ. Trebuie sa-ti placa cartea foarte mult, sa pornesti un astfel de proiect. Donam carti, donam timpul nostru, dar pentru cine? Crezi ca cineva care vrea sa citeasca, n-are ce?

 5. Răspunde

  Ștefan, mulțumesc pentru aprecieri. Există copii care doresc să citească, dar o carte este un lux pentru părinții lor. Întâmplător (sau nu?) cunosc astfel de cazuri. Și în nici o săptămână de la începerea acestei campanii am aflat și despre altele. Dacă ne vei urmări vei afla poveștile lor. Primele 29 de cărți au plecat deja spre ei. Mâine mai pleacă 13. Și lucrurile sunt în plină desfășurare. Te asigur că o să am toată grija ca să nu irosesc nici bani și nici timpul cuiva.
  Silvia, mulțumesc.
  Amiralul, iadul ăsta îl alimentăm de multe ori noi.

 6. Pingback: Acum ai ocazia sa faci un bine - Luci Florescu

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *