De ce sunt importante echipamentele de protecție

Astazi nu voi vorbi despre echipamentele de protectie la care probabil v-ati gandit cu totii din start, cum ar fi de exemplu o casca pentru motociclisti sau o vesta anti-glont pentru fortele speciale. Ei bine, articolul meu de astazi este despre un alt timp de echipamente, ceva mai delicate, sa spun asa. Mai exact, despre hainele folosite in industria Horeca si-anume uniformele personalului din hoteluri si restaurante.

Aceste camasi bucatari sunt fabricate dintr-un bumbac gros care isi face foarte bine treaba, adica il protejeaza pe bucatar de caldura puternica emanata de cuptor, de uleiul incins care sare deseori sau de apa fiarta varsata pe haine. Totodata, datorita calitatii materialelor din care sunt realizate aceste echipamente horeca, bucatarul este protejat si de o eventuala schimbare brusca de temperatura in cazul in care trebuie sa treaca din bucataria restaurantului in camera frigorifica.

Ii ajuta pe clienti sa identifice angajatii

De cate ori nu ti s-a intamplat sa te afli intr-un magazin sau hotel si sa ai nevoie de o indrumare de la cineva angajat acolo? Mie mi s-a intamplat de multe ori si probabil ca si tie la fel. Ma intreb ce m-as fi facut daca personalul ar fi fost imbracat in haine obisnuite. Cum i-as fi recunoscut? Ei bine, acesta este unul dintre scopurile principale ale acestor uniforme de lucru.

Au un rol important in igiena

Banuiesc ca nimeni nu si-ar dori ca atunci cand sunt la restaurant sa gaseasca, de exemplu, un fir de par in mancare. De capitolul igiena se ocupa aceste minunate echipamente de protectie iar bucatarii sunt obligati sa poarte boneta, manusi si sort pe tot parcursul programului in bucatarie.

Le ofera angajatilor sentimentul de echipa

Dorinta de a apartine unui grup se manifesta inca de cand suntem mici dar ramane cam pe tot parcursul vietii. In momentul in care tot personalul este echipat in acelasi tip de uniforma cu totii au un sentiment de apartenenta care ii ajuta atat sa fie mai fericiti si mai productivi.

Cand erai la scoala probabil ca nici tu n-ai suportat uniforma obligatorie. Acum probabil intelegi ca scopul ei era sa te obisnuiasca pentru viata de om al muncii in care vei purta aceleasi haine ca si colegii tai.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *