De ce nu prea se mai poate copia la BAC

Astăzi am avut nenorocul să aud discuţia a doi tineri, de aproape aceeaşi vârstă cu mine. Ironia sorţii făcea ca să fim de la acelasi liceu, însă nu ne cunoaştem.

Aveau o discuţie relativ normală, de oameni normali, până la un punct.

Fata proastă din cap până-n picioare s-a gândit să abordeze un subiect special, despre BAC. Cei care sunt predispuşi să-l pice întotdeauna ţin să afle mai multe poveşti interesante despre el decât să-nveţe.

Şi da, totul era normal, până şi-au găsit un prieten comun care “cică” a reuşit să copieze la BAC. Da, a reuşit, ce mai realizare. Şi vorbeau chiar tare, destul de degajat încât îţi dădeai imediat seama câtă imbecilitate este în capul lor.

“Da o copiat, îţi dai seama. Au dat bani fiecare şi au putut să copieze şi să se mai plimbe prin clasă”. Iar din această cauză, cred eu, nu se mai poate copia la BAC. Pentru că prostul care a dat bani să copieze la BAC, va poveşti altor proşti care abia aşteaptă să dea ora exactă, iar aşa se împrăştie vorba, iar în cele din urmă, inevitabil, o asemenea discuţie va ajunge şi la urechea cui nu trebuie.

Controale, televiziune, amenzi, dar de ce nu, am auzit că s-a mai dat din când în când şi câte un dosar penal.

Mno, şi cam din privinţa asta nu prea se mai complică nimeni, pentru că lumea-i proastă. Tot nu înţeleg, dacă tot ai copiat, de ce trebuie să te lauzi? Măcar dacă zici că nu s-a putut mişca va tinde lumea să creadă despre tine că eşti mai deştept.

Iar partea cea mai tare. Discuţia asta a fost auzită de cam 10-15 persoane, toţi ascultau cu sufletul la gură la ceea ce va urma.

Ah da, bănuiesc că nu vă interesează cât a dat băiatul ca să promoveze examenul auto. Saaaaau, cum un prieten de-al lor a condus înainte să primească permisul şi a fost prins de poliţie.

În fine, detalii…

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *