De ce nu le place copiilor scoala?

E seară, ora 22:22, iar eu în mod normal ar fi trebuit să dorm la ora asta. Dacă reuşesc să termin acest articol până la 23:00 sper să fie perfect, voi avea 6 ore şi 30 de minute de somn, puţin totuşi pentru un somn foarte odihnitor, dar ce nu fac eu pentru blog şi cititorii săi?

Articolul vreau să fie scurt şi la obiect (nu pentru că îmi este somn), însă este ceva mai negativist care se întâmplă foarte mult prin şcolile noastre. Totul a pornit de la acest comentariu al Tinei pe blog, şi mai exact fraza asta: “Păi poate nu vei fi, cine știe. Poate-ți vor trezi interesul orele de la școală astfel încât să nu fi prea obosit.”

Despre şcoală am mai scris, nu vreau să mă repet, chiar aici linkul. Deci rezultă că orele nu au niciun interes pentru mine, şi chiar dacă ar exista ceva, sunt pline de materie şi teorie foarte multă, care ajută cu absolut nimic.

Dar dacă reuşeşti să găseşti ceva să producă interes, eşti pus imediat la zid, şi zic negru pe alb! Oare de ce nu-i place copilului la şcoală?

– are foarte multe reguli prosteşti, nu ai voie să fumezi dar e spaţiu rezervat fumatului, dacă ai programul până la ora 13 trebuie să te cerţi cu o doamnă de la poartă, nu înţelege că ai acel program şi nu ai chiulit, trebuie să vină toată clasa, lol.

– dacă are părul lung se supără profesorii, cred despre tine ori că arăţi că moartea, ori că eşti neîngrijit. Şi ţi se zice în faţă. Mi-aş lasă părul mare, parcă am chef de scandal.

– dacă jigneşte un cadru didactic exmatriculat direct, nu şi viceversa.

– are în trei zile până la ora 15 pentru că cineva nu ştie să facă un orar, s-ar putea să ajungă acasă în fiecare zi la 14, dar nu se poate, trebuie să ne dăm mai cu moţ

– se fac diferenţe

– obligat să participe la celebrul bal al bobocilor, “în calitate de elev”, dacă nu, sancţiuni

– ai dreptul la liberă exprimare, dar dacă eşti prea sincer, eşti sancţionat

– stresul îl omoară, nu ca materie, ci omul din spatele materiei

– cineva din interior îl urăşte

De ce ar avea motive să-i placă şcoala?

…copii, descărcaţi-vă!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *