De ce nu cred in relatiile incepute pe internet

relatiile pe internetUn subiect pe care îl putem aborda împreună până la nesfârşit, se poate scrie o carte cu siguranţă despre această temă, însă eu am o părere formată de ceva timp, câteva luni bune, rezultatul îl veţi vedea în rândurile ce urmează.

Înainte de a începe să scriu acest articol am mai căutat ce spune lumea pe internet despre relaţiile începute pe internet, după citirea a câtorva bloguri şi forumuri am ajuns la o concluzie, lumea nu ştie ce să creadă, populaţia de masă mai exact. Unii spun că relaţiile acestea durează mai mult, alţii cum că nu sunt foarte sigure, iar în foarte multe cazuri apărând divorţuri. Ambele afirmaţii, dacă nu sunt verificate sunt chiar inutile.

Anumiţi psihologi au făcut un test pe mai multe persoane care au început o relaţie serioasă pe internet, studiul a durat mai mulţi ani. Rezultatul a venit, aceştia spunând că relaţiile începute pe internet au o pondere de siguranţă mult mai ridicată faţă de relaţiile începute faţă în faţă. Ciudat zic eu. Relaţiile între oameni au început acum mulţi ani, internetul se poate măsura exact de când a pătruns în casele noastre, se poate face cu adevărat un studiu elaborat pe baza acestui lucru? Eu zic că ne trebuie câţiva zeci de ani pentru a afla adevărul.

Pentru început, eu am avut primul cont pe o reţea de socializare cam prin anul 2007 – 2008, Hi5 evident. A urmat imediat contul pe Facebook, mă pot lăuda că am fost cam printre primii din apropiaţii mei care a migrat pe acest nou meleag, aproape neexplorat în acea perioadă. Am socializat mult, cu multe persoane, foarte multe. Încă era moda să vorbeşti cu toate persoanele necunoscute, cu cât aveai mai mulţi în listă erai mai tare, nu ştiu dacă se mai practică acum.

S-a nimerit să cunosc anumite persoane noi din şcoala mea (pe vremea când eram în generală), i-am adăugat la prieteni şi am început să facem aşa-zisul networking. Am cunoscut fete multe pe atunci. Probabil au ajuns să ştie şi ce pastă de dinţi folosesc, cunoşteam aproape totul, nimic nu mai era secret pentru noi, totul se petrecea într-o vacanţă de vară. A început apoi şcoala, ne-am întâlnit, ne-am salutat şi am vorbit. Aici intervine problema, ce am putut noi să mai vorbim dacă am vorbit totul până în acel moment pe internet? Era doar un moment de timiditate foarte aiurea, o întâlnire oarecum seacă şi fără a continua să socializăm. Este foarte ciudat să vorbeşti despre aceleaşi lucruri pe care tot le-ai spus. Dacă acest aspect rămânea online cine ştie, poate continuam cu socializarea şi acum.

Această treabă mi s-a întâmplat şi mai recent, este încă de actualitate. Cu siguranţă s-a mai întâmplat şi altor persoane, doar nu sunt eu un caz foarte izolat. Pe lângă, de multe ori când începi o relaţie pe internet s-ar putea să dobândeşti o decepţie de zile mari, poate respectiva persoană nu a fost sinceră pe internet de cele mai multe ori, ceea ce a adus la formarea unei opinii greşite.

Pe de o altă parte, cunosc o persoană care şi-a găsit partenerul pe un site de matrimoniale, distanţa dintre cei doi era undeva în jurul a 300 sau 400 de km. Au socializat, au aflat totul şi acum trei ani au avut nunta, iar mai presus de acest lucru, au şi un copil împreună. Aici probabil a intervenit cel mai mult sinceritatea în conversaţie, acest caz este opusul total al întâmplării relatate de mine mai sus.

Acum, din diferitele opinii care s-au adunat pe internet, tot mai multe persoane au început să îşi găsească jumătatea în mediul online. Şi aici este o lamă cu două tăişuri, poţi da chiar peste o persoană extraordinară care poate nu a avut aşa mult noroc în dragoste şi a găsit ultima soluţie în internet, dar totodată se poate ca persoana de la capătul celălalt să aibă un interes ascuns.

Acum ajuns aşa mai pe final, poate vor ajunge aici persoane care îmi vor spune că s-au căsătorit şi au copii, toate după ce au început o relaţie pe internet, dar totodată, pot să apară şi persoane care au trecut printr-un divorţ sau pur şi simplu care au avut un incident neplăcut, opiniile lor vor fi cu adevărat contradictorii.

Totuşi, eu nu cred că o relaţie începută pe internet poate avea lungă continuitate, nu am teste elaborate, nu am studii, dar asta simt eu după ce am testat pe propria piele mai multe situaţii. Sunt curios să văd care este părerea voastră, să dezvoltăm mai mult acest subiect.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *