Daca vrei sa faci ceva, fa-o personalizat

Cel mai mult mă disperă când primesc mesaje făcute după un şablon. Înţeleg că vrei să trimiţi acelaşi mesaj unei mase considerabile de oameni, dar cel mai probabil respectivul mesaj are toate şansele să ajungă în spam.

Citiţi pentru început acest mesaj pe care l-am primit recent pe mail:

mesaje nefolositoarePentru început doresc să-i mulţumesc domnişoarei (pentru că este o ea) pentru ceea ce încearcă să facă. Lăudabilă iniţiativa, mai ales că trebuie să depui ceva muncă pentru a te apuca de un asemenea proiect. Din câte se poate observa, ea a cerut doar 140 de lei pentru a îmi corecta greşelile pe care le-am făcut de-a lungul timpului pe blog, şi nu sunt chiar foarte puţine articole, trebuie depus ceva efort.

Însă pe mine mă deranjează altceva, chiar dacă încearcă să facă un lucru bun, adică să corecteze greşelile de scriere, ea prin simplul mesaj ataşat mai sus reuşeşte să facă o greşeală. Un prim lucru este că se adresează blogului meu ca şi cum ar fi un site de la o firmă sau organizaţie, total fals. Acest site este un blog personal, cel mai probabil reiese din adresa pe care am reuşit să o aleg acum ceva timp.

Iar din câte ştiu eu, pe un blog personal, până la urmă, poţi scrie cum ai tu chef şi ce ai tu chef, nu-ţi dă nimeni în cap pentru greşelile gramaticale pe care le faci, poate doar comentatorii îţi mai trag din când în când câte un mesaj mai răutăcios. Iar dacă pe un blog personal poţi scrie cum vor muşchii tăi, atunci de ce să-i trimiţi unui blogger un mesaj prin care îi faci o asemenea propunere? Cel mai probabil, dacă dorea să-şi facă treaba cât mai bine, indicat ar fi fost să-şi cunoască foarte bine terenul.

Tu ce i-ai fi răspuns?

11 Comments

 1. Răspunde

  E blog personal, dar banuiesc ca vrei cati mai multi cititori si de calitate. Greselile gramaticale nu atrag cititorii de calitate si domnisoara stie asta, de asta s-a oferit sa ajute.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   De ceva timp nu mai caut sa am cat mai multi cititori pe blog, m-am resemnat la a scrie pe blogul acesta pur din pasiune si pentru mana de oameni care vor sa aiba o legatura mai stransa cu mine.

   • Răspunde

    Dansii trimit mesajele alea in masa. Inteleg ca isi promoveaza serviciile, insa taget-ul ales este total gresit.

 2. Răspunde

  Stai linistit, e un spam frumos. L-am primit si eu de multe ori, chiar si pe bloguri unde nu aveam deloc continut, adica nici o pagina decat o adresa de email sau un formular.

 3. Răspunde

  Plănuiam ca pe viitor să dau la jurnalism. Dar dacă o să devin în halu’ ăsta de Robocop, o să mă mai gândesc

 4. Răspunde

  N-a mai crescut tariful ? ca si acum vreun an si jumatate cam tot atat cerea.

 5. Răspunde

  Sunt total de acord cu tine.Fata face o treaba buna insa nu se merita atata timp cat ai un blog personal sa dai 140 de lei.Daca chiar vrei pana la urma sa iti corectezi toate greselile o poti face chiar si singur daca ai ceva timp liber. 🙂

 6. Răspunde

  Greselile de ortografie strica imaginea. Tipa incearca si ea sa-si vanda serviciile pe unde poate. E de inteles. Sincer n-o condamn.

 7. Răspunde

  Mda … vad ca a ajuns si pe la tine “duduia” asta. Mie mi-a trimis 4 mesaje la 3 bloguri primul acuma un an si ceva parca, iar recent de 3 luni la blogul personal mutiosif.ro.

  Clar ca si tine Luciane, i-am spus, e “site” poate pentru tine, pentru mine e blog personal, scriu cand vreau, cum vreau, cine vrea sa citeasca, va citi nu?

  Bun, eu i-am spus, daca oferi un serviciu, de ce nu ai tu un “site” bun, de prezentare, personalizat serviciilor pe care tu le oferi, (mentionez are un .blogspot.com)?

  Am reusit prin tehnicile mele, sa aflu cum corecteaza ea paginile web, si nu e greu, se foloseste de un soft.

  Tipa, este de nationalitate ungara, nici decum romana, si serverul pe care este hostat acel soft cu care corecteaza ea, cred ca este de la cineva de acasa, deoarece este un simplu ip si vechiul mesaj de la Apache “It works!“.

  In fine, buna intentia, laudabila, dupa parerea mea e cam scumpa, mai ales ca nu esti firma, ci esti “Blog personal” si lista poate continua.

  Oricum, nimeni nu s-a nascut perfect, si nu cred ca cineva va atinge perfectiunea.

  Stima Iosif.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *