Cunoscut pe plan local

Chiar acum câteva zile observam cum bloggerii consacraţi sunt foarte cunoscuţi în oraşul şi zona lor, un fel de ambasador al oraşului din care face parte, iar când te gândeşti la un blogger imediat îţi vine în minte şi oraşul din care acesta provine.

Aici mă refer la cei care nu sunt rataţi de niciun eveniment local, sunt prezenţi oriunde, oricând, oricum şi sunt acolo, ce pot să mai zic. Nu există un eveniment la care să nu fie invitat, un eveniment la care să nu ia parte din zona respectivă. Sunt unele oraşe, unde sunt mai mulţi astfel de bloggeri, care cum spuneam mai sus, reprezintă întreg judeţul în online-ul românesc. Dar totodată, cum ajungi să fii cunoscut pe plan local?

Să dezbaţi teme locale?

M-am tot întrebat, ce pot eu ca blogger necunoscut să fac pentru a mă afirma în oraşul meu, nu este foarte mare, nici foarte mic, bloggeri există, dar la fel, nu foarte mulţi, dar nici foarte puţini. Până să întru şi eu în blogosferă, nu am auzit în viaţa mea de puterea unui blogger, nici eu nu am simţit asta până acum. Dar când citesc acei bloggeri menţionaţi, mă simt într-o oarecare măsură mai bine, parcă primesc un alt statut, dar din păcate e doar o senzaţie trecătoare. Deci cum spuneam, dacă ar fi să dezbat încontinuu ceva local, aş pierde foarte mult pe partea naţională, blogul meu nu e ceva regional sau pe teme bine alese, în primul rând e unul personal, iar după aceea restul. Am deschis rubrica local, dar nu mă prea încântă, până la urmă fiecare-i interesat de zona sa, dacă aş venii şi eu cu problemele de aici, cu siguranţă nu ar ieşii bine.

Să-ţi vezi de treabă?

Aici mă refer la a scrie numai ce-ţi place, şi a evita aproape în totalitate în a scrie despre zona ta. Adică să scrii, să scrii pentru toţi cetăţenii ţării, dar cu timpul să devii cunoscut, foarte cunoscut. Iar odată ajuns la acest rang, să caute toţi concetăţenii servicile tale. Cam aşa am încercat eu să fac până acum, dacă ar fi să căutaţi în arhivă, nu cred că veţi găsii mai mult de 5 articole din cele 150 cu ceva specific petroşănean sau hunedorean. Dar tot aici, lumea poate crede despre tine că doreşti să profiţi de acest aspect, dar totodată, e dreptul fiecăruia.

Să le împărţi pe ambele?

Asta ar însemna să faci un fel de ghiveci blogosferic, adică să bagi şi personal, şi local, şi review-uri, şi ce ai mai vizitat, şi păreri despre diverse chestii, iar totodată, aici cred că se încadrează un blog generalizt, adică să fie de toate pentru toţi. Da iar, cum îţi găseşti cititorii pe blog? Unii caută ceva, alţii altceva, unii informaţii iar alţii nimic. Aici totuşi doresc să mă opresc, a le împărţii pe ambele şi cum vin cititorii pe bloguri, articolul ăsta chiar nu vreau s-al fac ghiveci.

Cum să devii cunoscut pe plan local? Alte idei, sugestii, opinii…

10 Comments

 1. Răspunde

  Combină-le pe ambele pentru că eu în calitate de cititor al unui blogger local vreau să citesc și chestii interesante despre orașul meu și evenimentele din el, dar și chestii care nu au treabă cu orașul. Un astfel de ghiveci este inevitabil. Și bloggerii ăia mari de care zici tu fac la fel.

  În rest, implicare în evenimentele locale, în acțiuni locale sau chiar crearea de evenimente și acțiuni locale cu alți bloggeri, presă, autorități etc.

  • Răspunde

   Voi incerca sa ma implic in acele putine evenimente locale. Insa, organizarea unuia este foarte greu, adica trebuie o sponsorizare destul de mare pentru a incepe ceva frumos, iar aici, lumea nu prea da bani pe asa ceva.

 2. Răspunde

  Depinde de preferinte, am incercat si eu sa mai pun una alta din oras. Dar prea putine se intampla si…imi iau fata ziarele online…

 3. Răspunde

  o combinatie de articole cred ca este mai buna decat sa te axezi doar pe o anumita categorie…oamenii vor sa afle lucruri noi atat pe plan local cat si in general.

 4. Răspunde

  Din cate ai vazut, eu scriu in proportie de 90% despre oras. Si e ok. Nu ma iau la tranta cu presa, care e aservita politic. Aduc altceva, o parerea a unui cetatean, care este citita si de multi impartasita.

 5. Răspunde

  vrei sa fii cunoscut? Scrie de rau de niste “personaje” din orasul tau :)) am vazut ca prinde…barfa si ies show-uri, dar trebuie sa-ti asumi urmarile 😀

 6. Răspunde

  In primul rand trebuie sa scrii despre subiecte locale si sa incerci sa atragi publicul local la tine pe blog. Odata atras, e important sa creezi o comunitate si sa incerci sa pastrezi o legatura stransa cu ei. Nici promovarea nu strica, e mult pana ei afla de tine. Bineinteles ca e nevoie de articole de calitate, restul vine de la sine.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *