Cum treci cu bine de primul an din viața bebelușului

Este adevarat ca primul an de viata trece foarte repede si peste foarte mult timp va parea ca si cum n-a fost. In realitate insa primul an e foarte important, fiind perioada in care va invata lucrurile elementare despre viata asa ca asigura-te ca ii oferi acestuia suficienta dragoste si atentie mai ales acum.

Petrece mult timp cu el

La inceput, vederea bebelusului este clara doar asupra lucrurilor aflate foarte aproape, la aproximativ 30-40cm de el, asa ca trebuie sa stai cat mai mult timp alaturi de el si, important, sa fii cat mai aproape ca el sa te vada si sa se obisnuiasca cu tine.

Arata-i multe obiecte

Este important sa ii stimulezi copilasului cat mai multe simturi si sa il inveti lucruri noi. Ofera-i obiecte mici sau cadouri bebelusi pe care el sa le poata analiza de aproape, arata-i cum se deschid paginile unei carti si s-ar putea sa fie fascinat de aceasta miscare, da-i zdranganele sau alte jucarii care sa-i capteze atentia. Toate aceste activitati ii vor dezvolta cu siguranta abilitatea de a-si controla mainile dar si privirea.

Foloseste produse de ingrijire

In ultimii ani au aparut foarte multe produse bebelusi care se folosesc mai ales in primele 12 luni si care fac primul an de viata sa fie mult mai usor de trecut atat pentru parinte cat si pentru copil.

Primul an este, de exemplu, perioada in care ii vor aparea primii dintisori si de aceea recomand achizitionarea unui inel gingival (cunoscut si ca maimutica pentru dintisori). Acest obiect minunat elimina o foarte mare parte durerile cauzate de aparitia dintilor datorita materialului din care este realizat cat si a formei acestuia.

Un alt lucru foarte important care are loc in primul an de viata al bebeluslui este nevoia de diversificare a alimentatiei. Altfel spus, trebuie sa incepi procesul prin care laptele matern este inlocuit cu mancarea obisnuita.

Acest lucru se face treptat, incepand cu supa crema, apoi fructe, legume si alte alimente usor de mestecat si de digerat iar abia mai apoi carne. Un aliat de incredere in etapa asta este, de exemplu, o farfurie pentru diversificare de silicon. Aceasta a fost creata special pentru a putea sa pui alimente de mai multe feluri pe care bebelusul sa le incerce separat.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *