Cum tratam febra musculara?

După ce am început să lucrez la rutina mea de dimineaţă, am ajuns din nou să simt aceste senzaţii, cam neplăcute şi chiar uneori disconfortabile. M-am documentat puţin spre acest subiect, însă nu am găsit undeva să fie scris negru pe alb ce putem face împotriva acestei febre, sau cum să o prevenim.

Febra musculară am reuşit să o dobândesc încă de ieri de pe când am început să fac flotările, tot aici ţin să vă anunţ, că încerc ca în aproximativ două luni să ajung să fac 100 într-o singură serie, deci e ceva de lucru, şi pe lângă toate acestea, este ceva efort de depus având în vedere că am început cu 15, azi am făcut 17, şi tot aşa şi voi încerca să s-ar din ce în ce mai mult. Poate a treia zi 20, după 25, şi tot aşa, bineînţeles, programul constă în mai multe serii.

Cum relatam mai sus, niciunde nu găseşti ceva concret, unii spun într-un fel, alţii în altul. Am găsit la fel de mult şi sfaturi date de medici, unii au reţeta lor, alţii alta. Nu ştiu ce să mai cred. Pe forumuri nu mai zic, imaginaţi-vă că sunt comentarile de pe youtube, tot cam aceeaşi exprimare o au şi cei care dezbat acest subiect, care pentru foarte mulţi a devenit controversat.

febra musculara

culturismfitness.ro

Câteva chestii despre febra musculară:

Am observat foarte mute contradicţii asupra unui criteriu foarte important, de ce avem febra musculară? Unii spun că defalcarea fibrelor musculare este problema, pe când alţii susţin că este o creştere foarte mare a acizilor lactici. Chestia asta e foarte în contradicţie, ambele părţi vin cu argumente, cu formule chimice şi cu experienţe personale.

Un prin pas pe care l-am întâlnit în această problemă este chiar modul antrenamentului. Dacă faci un antrenament treptat, începând de la ceva minor poţi foarte uşor să scapi de această povară. Adică-i logic. Dar cum adesea ne grăbim, viaţa e tot pe fugă, dăm cât putem şi a doua zi ne trezim cu super dureri…

La majoritatea oamenilor febra se vindecă după aproximativ 3-5 zile. Şi aici am întâlnit pe cineva care a început un antrenament de mai bine de o lună, îl practică treptat dar tot nu a scăpat de febra musculară, mi se pare mortal să stai o lună cu acest disconfort. Dar din ce a povestit, spunea că nu prea îl mai deranjează, dar totuşi…

Remedii împotriva febrei musculare:

Aspirina luată înaintea antrenamentului. Mulţi afirmă că iau o aspirină înainte de a avea un antrenament intens, şi asta îi scapă de febră, se poate lua şi după, dar să nu treacă foarte mult timp de la efort.

Consumul de glucoză, zahăr, miere, etc. Cineva a relatat că într-o expediţie pe munte lua la un anumit interval de timp câte o bucăţică de zahăr cubic, şi nu a avut probleme, faţă de ceilalţi din grup.

Duşul fierbinte / saună. Imediat după antrenament, indicat cât mai repede. Am înţeles că reduce acizii lactici din muşchii suprasolicitaţi şi febra se diminuiaza (adică va apărea, dar nu tot la fel de puternică).

O cremă recomandată de toţi este Bengay. Am încercat şi eu în trecut, acum ceva ani şi ştiu că se înfierbânta foarte mult pielea timp de câteva minute. O recomand şi din experienţa proprie, dar ceilalţi spun că şi combinată cu un masaj este un adevărat miracol.

Consumul ridicat de lichide, care ajută la refacerea ţesuturilor.

Şi, nu în ultimul rând, continuarea cu exercitile fizice. Majoritatea specialiştilor în domeniu spun că asta ajută foarte mult, adică dacă ai făcut 100 de flotări şi acum ai febră, să nu renunţi 100%. Continui, chiar dacă cu dureri, dar scapi mai repede. Sau dacă nu reuşeşti să le faci pe toate 100, macar 60% din ele. Şi chestia asta am auzit-o de la foarte multe persoane.

Aştept cu nerăbdare să văd ce sfaturi şi păreri aveţi şi voi despre acest subiect, chiar m-aş bucura dacă aş descoperii reţeta “minune”.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *