Cum traim copilaria.

Am pus mai demult o întrebare pe Twitter și pe Facebook, pe la acea vreme am întrebat ce teme ați dori să abordez pe blog. Am primit doar două răspunsuri, astăzi am zis să povestesc câte ceva despre unul dintre ele. Respectivul mi-a spus să vorbesc despre cum să îți petreci copilăria în așa fel încât să nu regreți, vreau să spun ca de început că fiecare are o situație diferită, asta depinde de mai mulți factori, dacă poți să-ți amintești cu drag de copilărie. Spre exemplu un copil obez își va aminti cu tristețe de copilărie cel mai probabil, de ce? Simplu, pentru că cei de vârsta lui, indiferent de ce educație au primit acasă, își vor bate joc de acel copil și de multe ori nu îl vor accepta în grupul lor, aceeași situație poate veni și la alți copii de etnie diferită, rasă diferită, chiar nu știu cum niște copii de 5 ani pot judecă un copil pentru că acesta este de culoare sau țigan. Asta poate veni uneori și de la părinți, “să nu te joci cu ăla că e negru”, “să nu te joci cu ăla că e țigan”, “să nu te duci cu ăla că el crede că Buddha la creat”, lista poate să continue, într-un timp era și o reclamă care avea ca scop încetarea discriminării.

Cel mai mult cred că atunci când ești mic, să îți poți aduce peste ani și ani aminte de copilărie este să-ți petreci timpul cu copii de vârsta ta, jucându-te jocuri specifice vârstei, să nu te crezi mai matur(vei avea timp și de asta) și să nu îți petreci mult timp la PC sau tot ce ține de el. Peste 20 de ani probabil nu vei vorbi foarte mult de jocurile de pe calculator, cred că vei vorbi cu prietenii cum te-ai jucat, cum v-ați distrat și ce nebunii ați făcut prin copilărie. Asta e cel mai important din punctul meu de vedere, să îți trăiești copilăria alături de prieteni și încercând să îți faci câți mai mulți. Sunt mulți cei ce preferă să stea în casă jucându-se pe calculator în loc să iasă pe afară, să socializeze, să vorbească cu prietenii, etc.

Un alt aspect ar fi acela de a încerca să fi prieten cu toți, dacă vezi pe cineva că îl batjocorește pe un copil din motivele spuse mai sus, încearcă să-i explici că nu e bine ceea ce face și să se gândească cum ar fi să fie în locul lui, dacă s-ar simți bine și dacă și-ar aminti cu plăcere de copilărie, cred că toți merităm să ne aducem cu drag aminte de copilărie indiferent de etnie, rasă, religie,etc.

Voi ați avut o copilărie “reușită”?

13 Comments

 1. Răspunde

  Bun subiect, imi amintesc cu placere de un prieten din copilarie “Mihai” de etnie rrom, stia si nu ii era rusine desi acum cred ca e printr-o inchisoare prin spania, era baiat bun si ne-am distrat in ani petrecuti pe maidane sau printre blocuri, printufisuri samd!

 2. Alexanderr

  Răspunde

  Bine punctat acest subiect tot ce ai scris este foarte adevarat ,bine inteles ca si eu am avut prieteni discriminati dar eu tot timpul am fost cu ei nu impotriva lor!Eu traiesc cu un gand si acela sa nu judeci o carte dupa coperta !

 3. Răspunde

  Eu defiecare data cand ma intalnesc cu Paul de la paulblog.eu defiecare data ne amintim cu eram cand eram numai cat o aschie,si cum umblam peste tot si nu stateam la televizor sau calculator,acuma copii stau toata ziua pe calculator si nu isi dau seama ca o data si odata vor creste si nu o sa ii ajute la nimic jocurile acelea pe calculator.

  • Răspunde

   Problema intervine cand acest stat la calculator depaseste 8 ore…

 4. Răspunde

  Pana acum, da. Am avut o copilarie frumoasa, mereu am primit ce-am dorit, am fost intelesa de familie si ma simt norocoasa.
  Nu am fost copilul care se juca pe afara cu mingea, nu aveam si nici nu pot sa zic ca am prietenii de suflet insa problema aceasta nu ar trebui sa ma afecteze.

 5. Răspunde

  Nu mi-au dat ai mei pc pana prin clasa a 4-a si ma gandesc acum ca au facut foarte bine.

  Eu am avut o copilarie foarte fericita avand norocul sa am plin de prieteni calumea prin cartier. Fotbal toata ziua, jocuri printre blocuri… wai mama.

  • Răspunde

   Eu am avut contact cu PC-ul pe la 6-7 ani, dar abia in clasa a 5-a am avut si acasa.

 6. Răspunde

  eu zic ca blogul tau personal trebuie sa aiba articolele pe care le vrei tu, nu care le vor altii. trebuie sa scrii ce simti tu.

  • Răspunde

   Asta asa e, doar ca nu aveam idei, eram mai la inceput si am zis daca tot am intrebat sa si aplic.

 7. Răspunde

  Nu regret nimic din copilaria mea, chiar daca acum sunt mai mult online decat offline pot sa spun ca am avut o copilarie foarte frumoasa doar ca acum e putin mai diferit. Acum 8 sau 10 ani ma jucam cu N persoane, acum cu alte persoane am tangete, multe se schimba intr-un timp rapid.

 8. Răspunde

  Pai tu de ce crezi ca s-a inventat (mai nou) scoala? Pentru socializare. Acasa stai la calculator cat e ziua de lunga, iar la scoala vii sa-ti intalnesti colegii, amicii, eventuaii prieteni. Elevii din ziua de azi au o energie uriasa…pentru ca acasa nu si-o mai consuma deloc. La scoala e insa locul potrivit pentru a se elibera(sa zicem asa).
  Copilaria mea a fost cu bine si rele, mai putin cu calculator si smartphone. Acum toti copiii tin in mana un telefon sau o tableta, nu o minge sau o papusa. Sau o floare sau o frunza ca pe vremea mea. Iar consecintele sun deja prea vizibile.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *