Cum să treci mai ușor la un stil de viață minimalist

Sa traiesti o viata minimalista pare pentru multe persoane o povara, mai ales pentru cei cu mana larga si oarecum dependenti de cumparaturi. O viata minimalista presupune sa ai cat mai putine lucruri, cat mai putine haine, iar toate in total rezulta sa ai cat mai putine griji pe cap.

A trai o viata minimalista presupune totodata sa iti schimbi de-a dreptul toate obiceiurile. O persoana minimalista va avea intotdeauna in jurul ei doar lucrurile si persoanele potrivite.

Iata doar cateva lucruri pe care le poti face ca sa treci la un stil de viata minimalist:

1. Sorteaza-ti hainele si renunta la tot ceea ce nu ai nevoie. Cu siguranta nu ai nevoie de trei geci de iarna, doua paltoane si zece pereche de ghete. Cel mai bine ar fi sa ai strictul necesar, iar asa nu vei mai fi pus in situatia de a lua zeci de decizii cu ce trebuie sa te imbraci.

2. Folositi mai multe produse multifunctionale. Nu mai tineti in casa elemente care ocupa mult loc si care nu va ajuta absolut la nimic. Spre exemplu, nu mai depozitati borcane, borcanase, cutii sau ambalaje prin casa. Pe langa faptul ca sunt inestetice, ocupa si foarte mult loc ceea ce nu trebuie sa fie in firea unei persoane minimaliste.

3. Aruncati toate produsele pe care nu le folositi, sau produsele pe care le folositi o data la o perioada foarte lunga de timp. Daca spre exemplu sunteti femeie, cu siguranta nu aveti nevoie de toate fardurile, rujurile sau mai rau, de toate perechile de papuci. Renuntai la ce nu aveti nevoie, veti vedea, viata se va schimba cu siguranta in mai bine.

Acestea fiind spuse, renuntati la tot ce nu este folositor, iar daca stai cumva in chirie este perfect, mutarile sunt perioadele cele mai urate, dar adoptand un stil de viata minimalist nu veti mai avea probleme. Cu cat mai putine lucruri, cu atat mutarea va fi mai rapida si mai eficienta. Totodata, daca tot adoptati un stil minimalist, puteti sa o faceti si pe partea de economisire, adoptand un asemenea stil si facturile la intretinere vor fi mult mai mici.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *