Cum procedam in cazul imaginilor pe care nu le detinem?

Am şi eu, ca fiecare din cei care au blog de altfel, mai multe imagini pentru care eu nu deţin niciun drept de autor. Adică nu-s făcute de mine, eventual doar dacă aduc eu anumite corecţii. Evident, am şi eu câteva fotografii, dar alea-s pe la începuturile mele.

Ei bine, spre ruşinea mea chiar nu ştiu cum stau treburile când vine vorba despre imagini. La text m-am prins, precizăm sursa la finalul articolului, dar la imagini?

Am voie să le modific după bunul plac? Trebuie citată şi sursa de unde am preluat imaginea? Dar mai este o chestie, acum ceva timp am auzit că poţi descărca în veselie imagini de pe Flickr şi nimeni nu are treabă. E mit sau realitate?

7 Comments

 1. Adi

  Răspunde

  Din câte știu ar fi frumos să pui și la imagini la fel, link-ul la sfârșit. Eu am început să fac asta de puțin timp.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Ar fi frumos sau este mai bine sa pui? La asta ma refer acum. Cu link sau fara? Cu link spre imaginea respectiva sau doar spre site-ul care o contine?

   • Adi

    Răspunde

    Frumos și bine. Am văzut că ai cont pe Seopedia așa că probabil ai văzut discuția în care un membru se plângea că are probleme cu drepturile de autor. În ceea ce privește forma, nu cred că este o regulă anume.

 2. Răspunde

  Nu știu cine ar mai lua drept de autor pe o imagine…exceptând cazul în care este un wallpaper sau… Eu unul folosesc de pe tumblr.

 3. Răspunde

  Dreptul de autor se aplica si imaginilor. Pe majoritatea site-urilor cu imagini e specificat tipul de licenta. Pe unele le poti folosi nemodificate si cu precizarea sursei, altele sunt pe bani …
  Daca folosesti o imagine si nu prea sti cine e autorul e bine sa pui macar un link spre locul de unde ai preluat-o (linkul poate fi fi nofollow).

 4. Răspunde

  Normal ar fi sa pui link catre sursa imaginii. Eu am pus, dar uneori am ezitat atunci cand e vorba de logo-uri sau imagini cu rezolutie de pana in 6__x4__ .In orice caz, poti pune link-uri nofollow fara nici o frica, asa ca nu cred ar durea mana sa oferi si sursa.

 5. Răspunde

  Creative Comons – ai voie sa le folosesti specificand sursa

  de asemenea eu cumpar imagini de pe diverse siteuri foarte cunoscute care vand licente pentru astfel de imagini. E 3-4 euro bucata, deci nu-s chiar ieftine…

  De asemenea poti folosii pozele primite in comunicate de presa, pozele cu produse (telefoane, tablete, etc) puse la dispozitie de catre producator sau agentiile lor de comunicare.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *