Cum ma documentez

În zilele următoare va trebui să postez un articol destul de important, nu dau foarte multe detalii acum, toate trebuie făcute și știute la timpul potrivit. Dacă era o simplă idee despre ce am mai scris pe blog până în momentul de față era ușor, doar că acum trebuie să mă documentez mai mult și să fiu cât mai la subiect în ceea ce va urma. Nu pot scrie ceva dacă nu cunosc în totalitate respectivul subiect, doresc ca acest articol să fie cât se poate de profesionist, pus la punct și de folos cititorului care probabil are nevoie de o asemenea recenzie. În timpurile noastre avem acces la foarte multe surse de documentare, nu mai suntem nevoiți să căutăm în 100 de cărți pentru o singură propoziție, acum suntem doar la un click distantă de tot ceea ce ne interesează, singura problemă ar fi să ne și intereseze.

Chiar dacă pe internet sunt foarte multe surse nu toate sunt corecte și care să îți ofere în totalitate tot ceea ce caut, de foarte multe ori cunosc un subiect și vreau să mă pun mai bine la punct în privința acestuia, pentru că parțial îl cunosc observ că 1 din 3 site-uri oferă niște informații eronate, mai simplu spus sunt niște fake-uri, iar dacă nu cunoști abolut nimic din respectivul domeniu ești foarte ușor indus în eroare. Prin articolul acesta vă cer ajutorul, aș dori să știu ce surse folosiți pentru a vă documenta în anumite domenii și dacă aceste surse sunt sigure, cred că fiecare dintre noi avem sursele noastre pe care le considerăm sigure.

Acestea fiind spuse, în materie de gadgeturi și mai exat la laptopuri, de unde vă documentați?

14 Comments

 1. Răspunde

  Uite ai exemplul ultimului meu articol, am vrut sa ma documentez sa nu zic vreo chestie nasoala desi stiam despre ce este vorba si aveam cunostintele necesare sa astern un articol. In limba romana n-am gasit nimic decat niste stiri care nu ma interesau, am cautat in engleza si am gasit cate ceva dar nu chiar ce m-ar fi interesat de aia am citit articolele sa vad daca imi pot crea certitudini unde aveam dubii de cunostintele mele.

  • Răspunde

   In aceasta situatie sunt si eu, vreau ca inainte de a ma apuca de articol sa fiu foarte bine documentat pentru a nu spune vreo prostie. Si cu ce am pana acum m-as descurca, doar ca doresc sa fie ceva mai mult, ceva ce deocamdata ma depaseste.

 2. Răspunde

  Personal, ma documentez de pe wikipedia sau alte bloguri. Si la wiki si pe bloguri se gasesc articole scrise de oameni care nu le fac in graba si mai stiu eu cum (unii pentru a castiga bani)… Evident ca folosesc si alte site-uri cand chiar nu gasesc informatia respectiva, dar mai intai caut sa vad daca e aceeasi informatie de mai multe ori in mai multe locuri (ca sa fiu sigur ca este corecta).
  Astept articolul si nu-ti face griji ca o sa gresesti, pentru ca e omeneste (ca nu suntem roboti…)

  • Răspunde

   Nu greseala in sine este o problema, problema de care spun eu este ca eu sa nu induc pe cineva in eroare cu anumite afirmatii care probabil sunt gresite.

   • Răspunde

    Am inteles:) Oricum, bafta la documentat si sper sa gasesti ceea ce cauti:)

 3. Răspunde

  Inafara de wikipedia, nu cred ca am mai retinut numele vreunui site.. In principiu eu intru pe google, tastez acolo ce vreau sa caut, dau search si aleg mai multe site-uri..Daca informatia e corecta pe mai multe dintre acelea.. atunci despre aia voi vorbi.

 4. Răspunde

  Sfatul meu este sa incerci sa te documentezi in principal de pe site-urile de profil din strainatate si spun acest lucru din doua motive: primul este ca ownerii lor au acces mai rapid la informatiile noi, mai ales atunci cand vine vorba de gadget-uri si cel de-al doilea motiv este ca e putin probabil ca informatiile lor sa fie alterate intr-un fel sau altul. Atunci cand X se inspira de la Y si ulterior W de la X sunt sanse mult mai mari ca informatia sa fie alterata…

  • Răspunde

   La asta ma gandeam si eu, de foarte multe ori se intampla ca aceeasi informatie, gresita de altfel sa fie gasita pe mai multe site-uri “de specialitate”.

 5. Răspunde

  Pai sunt foarte multe site-uri de tehnologie si printre cele mai cunoscute sunt TechCrunch, Engadged, etc. Ai de unde te informa daca cauti. 🙂

 6. Răspunde

  Eu citesc si compar informatii din primele 5 6 site-uri afisate la cautarea respectiva!

 7. Răspunde

  Pentru laptop nu stiu ce sa zic, eu m-am dus in magazin, am vazut ofertele, am concluzionat ca ma avantajeaza cea mai buna (a se citi ieftina) si am cumparat produsul. Asta acum vreo 4-5 ani. Si uite ca nu am gresit…
  Acum pentru DSLR…am tot cautat opinii, dar cum produsul e nou, am gasit doar cateva pe site-urile romanesti si cateva in strainatate. Mobilul? M-am dus la magazin, m-am indragostit de cel mai nou smartphone alb si l-am cumparat. Super multumita!!! 😉

 8. Răspunde

  de unde ai cumparat produsul cred ca e cel mai ok, altceva ar fi cele mentionate de valentin

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *