Cum am avut si primul incident in trafic

Spuneam acum ceva timp că mi-am luat permisul, ba mai mult, la un moment dat am mai povestit despre cum mă enervez uneori prea repede la volan.

driveA trecut timpul, unele lucruri mi-au intrat în automatism, iar un drum pe care merg zilnic părea să nu-mi pună foarte multe probleme. Însă am ajuns la concluzia că cei care circulă prea mult pe acelaşi drum pot avea probleme, nu oricând, ci mai degrabă nu se aşteaptă la anumite situaţii imprevizibile. Acestea pot fi fatale, credeţi-mă.

Mergând zilnic cu maşina la liceu m-am obişnuit foarte bine cu ieşirea de pe o stradă lăturalnică la una principală, însă o domnişoară, care abia învăţa să conducă nu era absolut obişnuită deloc, aşa că, într-o secundă de neatenţie, am tamponat-o puţin în spate. Nu mult, suficient doar să fac câteva zgârieturi pe spoilerul maşinii de şcoală, iar la a mea să sparg un far şi să îndoi insesizabil o bucăţică din capotă.

A fost suficient cât să-mi strice ziua care se desfăşurase perfect până în acel moment.

Măcar am învăţat o lecţie, o secundă la volan contează.

14 Comments

 1. Răspunde

  Ar mai fi sa inveti sa pastrezi distanta regulamentara :). Aveai si farul, si-o zi buna.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Am pastrat distanta regulamentara, dar circumstantele au fost altele. Am cerut prea mult de la acea situatie.

   • Răspunde

    La volan trebuie sa inveti sa anticipezi. Sa stii ce face ala din stanga, sa stii ce face ala din dreapta, din fata ta si asa mai departe.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   In cazul asta nimeni nu ar mai avea permis.

 2. Răspunde

  ai mai mare grija pe viitor, un prieten de al meu a patit-o tot asa n-a fost atent si l-a scrijelit pe unul :)…unde mai pui ca e periculos, mai ales ca au inceput scolile si astia mici sunt pur si simplu speriati, eu nici nu ma incumet sa trec pe zebra pana nu vad ca a topait pe partea cealalta la propriu…fiindca tasnesc ca fulgerul si cat iti ia sa-l ai sub masina :(.
  Nu ma grabesc, plec mereu din timp…

  • Luci Florescu

   Răspunde

   La treceri in general trag de cei care stau pe margine, nu prea vreau un eveniment neplacut cu un om pe capota. Dimineata la noi e bine ca nu sunt prea multe treceri, majoritatea sunt semaforizate, iar unde nu sunt, sunt dirijate de catre politisti.

    • Luci Florescu

     Răspunde

     La noi sunt in fiecare dimineata, cam de pe la 7:40. I-am vazut si iarna trecuta cand era un frig de inghetau pietrele.

 3. Răspunde

  Cand vezi o masina de scoala sau un incepator tu automat vei trece in “modul precautie 150%”. Ori depasesti si-ti vezi de treaba, ori stai la o distanta mare de ei.

  Si mare atentie si la cei din spate.

  Eu unul am scapat din cateva faze grave de tot fara absolut nici o zgarietura pe masina, dar asta nu ma face zeu. Pur si simplu am avut noroc in acele momente si bineinteles, reflexe.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   De acum sunt mai atent la toti, nu doar la incepatori…

 4. Răspunde

  Chiar azi am aplicat si frana de mana si frana de serviciu ca sa pot opri in siguranta. Masinile oprite la semafor cu coloana mare si n-am fost atent cateva secunde. De obicei nu privesc la cel din fata ci la urmatoru dinaintea lui, azi am fost luat prin surprindere. Din fericire am oprit foarte departe de el, sperietura a fost mai mare.

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Si putin noroc in situatia asta, oricum, banuiesc ca s-a auzit ca la raliuri cand ai franat.

 5. Pingback: Am asupra mea blestemul pisicii nestatornice - Luci Florescu

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *