Cum adica blogger?

Adeseori mi se întâmplă să mă mai întâlnesc cu câte cineva, nu prea documentat în ale internetului. Evident, uneori este o persoană mai în vârstă care mă întreabă cu ce mă ocup eu, pe lângă şcoală şi alte chestii aferente. Tot timpul îmi e greu să răspund la o asemenea întrebare, ce să-i spun? Că sunt blogger? Nu e prea mult?

Eh, chiar dacă am fost pus de câteva ori în această situaţie, tot nu m-am strofocat în a-mi face un scenariu în aceste cazuri, şi acum dacă m-ar întreba cineva despre aşa ceva mi-ar fi greu să zic…”Păi sunt blogger, adică de-ăla care scrie pe internet, iar alţii vin şi citesc”. La prima vedere nu este aşa greu, însa vine contra “CE!? Eşti jurnalist? Păi ăiă câştigă mulţi bani”. Nu ştiu cum se ajunge întotdeauna la bani, dar se ajunge. De aici, e altă treabă şi mai grea, cum să-i tot explici omului că tu nu eşti jurnalist şi nu faci parte din treaba asta, e foarte greu, credeţi asta.

Dar până la urmă, spun că e o chestie unde mai mulţi scriu, se citesc între ei şi se tot învârte treaba, şi găseşti alţi oameni, şi poţi câştigă câteva chestii etc etc.

Dar ca om care scrie pe blog, nu ar trebuii să ştiu ce să explic unui om care nu scrie pe un blog? Totuşi, de când am cărţile de vizită totul pare mai uşor, întind una şi spun să acceseze adresa de acolo şi va vedea cu ochii lui ce se întâmplă cu adevărat. “Lasă, că n-am eu timp să intru / Nu ştiu eu cu calculatorul”

Totodată, mă gândesc care ar fi articolul care ar atrage cel mai mult un nou cititor. Un articol care să fie un fel de ambasador al acestui blog. Eu am câteva în minte, cred că acesta este unul reprezentativ, dar şi acesta şi acesta. Nu ştiu exact care să-l aleg. Pe ce baza aţi alege voi un astfel de articol?

14 Comments

 1. Răspunde

  Postul tău “Ia atitudine” este reprezentativ, după părerea mea.

 2. Răspunde

  la mine e simplu nu ma prezint ca blogger :)), nici macar la evenimente…rare ori mi s-a intamplat.
  Astept sa devin inginer sa pot sa-mi fac carte de vizita, desi am o idee :))

   • Răspunde

    pierd vremea in viziunea altora… uneori chiar pierd vremea 😀
    Alteori citesc, ma documentez, citesc bloguri, scriu articole, ascult muzica, raspund la emailuri…

     • nu am definit inca blogul, dar e ceva foarte complex…dar se rezuma la un simplu lucru, gandurile mele publice.

 3. Răspunde

  Inevitabil se ajunge la bani. Iar noi obosim sa le explicam celorlalti ca nu scriem pentru banii, ca blogul este o pasiune, ca scriem din pura placere. Ei nu vor intelege in veci asta. Pentru ca oamenii, in general, nu accepta ceea ce nu inteleg, ceea ce e diferit. Iar ei, clar, nu ne impartasesc aceasta pasiune.
  Am dezvoltat si eu subiectul acum 3 ani, te invit sa cauti si sa citesti articolul “Blogoterapie”. Oricum eu am multe articole reprezentative, mi-ar fi greu sa aleg unul, insa sunt departe de notiunea de blogger asa cum o inteleg cei mai multi in ziua de azi(articole multe, scurte, campanii, advertoriale, intalniri, blogmeeturi, seo, trafic etc).

  • Răspunde

   Wow, ce fain e sa spui, adica partea asta chiar e tare “Am dezvoltat si eu subiectul acum 3 ani”
   Iar referitor la primul paragraf, imi e greu sa explic asta chiar si celor mai apropiati, parca au ceva ce nu ii lasa sa inteleaga niste chestii…

 4. Răspunde

  Un cititor vine prim data datorita sansei, a doua oara ajunge daca i s-a parut ca detii in penita si calitate. Eu asa cred. Fiecare articol are cititorul sau, nu cred ca exista unul mai bune pentru unii sau pentru altii.

  • Răspunde

   Eu ma refeream la altceva aici, strict la altceva.
   Daca te intalnesti cu cineva pe strada, dau un exemplu, si ai reusit sa-i spui si sa-l convingi sa intre pe blogul tau, ce articol ai recomanda omului sa-l citeasca primul?

 5. Răspunde

  Unuia care iti da un astfel de raspuns – “Lasă, că n-am eu timp să intru / Nu ştiu eu cu calculatorul” – nu prea ai ce sa-i explici pentru ca oricum n-ar prea intelege.

  Si eu am un blog, ba chiar mai multe :), dar ma consider doar un detinator de blog, in niciun caz blogger si nici macar nu ma prea obosesc sa explic cuiva ce fac eu pe internet sau reduc totul la cateva cuvinte: citesc, ma documentez, scriu si cam atat.

 6. Răspunde

  Greu, greu cu cei care nu sunt familiarizati cu internetul. Ca o paranteza, ceva asemanator am patit cu o cunostinta in tentativa mea de a-l convinge ca poate cumpara online mai ieftin…fara sorti de izbanda insa.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *