Cum adica blogger?

Adeseori mi se întâmplă să mă mai întâlnesc cu câte cineva, nu prea documentat în ale internetului. Evident, uneori este o persoană mai în vârstă care mă întreabă cu ce mă ocup eu, pe lângă şcoală şi alte chestii aferente. Tot timpul îmi e greu să răspund la o asemenea întrebare, ce să-i spun? Că sunt blogger? Nu e prea mult?

Eh, chiar dacă am fost pus de câteva ori în această situaţie, tot nu m-am strofocat în a-mi face un scenariu în aceste cazuri, şi acum dacă m-ar întreba cineva despre aşa ceva mi-ar fi greu să zic…”Păi sunt blogger, adică de-ăla care scrie pe internet, iar alţii vin şi citesc”. La prima vedere nu este aşa greu, însa vine contra “CE!? Eşti jurnalist? Păi ăiă câştigă mulţi bani”. Nu ştiu cum se ajunge întotdeauna la bani, dar se ajunge. De aici, e altă treabă şi mai grea, cum să-i tot explici omului că tu nu eşti jurnalist şi nu faci parte din treaba asta, e foarte greu, credeţi asta.

Dar până la urmă, spun că e o chestie unde mai mulţi scriu, se citesc între ei şi se tot învârte treaba, şi găseşti alţi oameni, şi poţi câştigă câteva chestii etc etc.

Dar ca om care scrie pe blog, nu ar trebuii să ştiu ce să explic unui om care nu scrie pe un blog? Totuşi, de când am cărţile de vizită totul pare mai uşor, întind una şi spun să acceseze adresa de acolo şi va vedea cu ochii lui ce se întâmplă cu adevărat. “Lasă, că n-am eu timp să intru / Nu ştiu eu cu calculatorul”

Totodată, mă gândesc care ar fi articolul care ar atrage cel mai mult un nou cititor. Un articol care să fie un fel de ambasador al acestui blog. Eu am câteva în minte, cred că acesta este unul reprezentativ, dar şi acesta şi acesta. Nu ştiu exact care să-l aleg. Pe ce baza aţi alege voi un astfel de articol?

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *