Convorbirile din masina

Uneori sunt nevoit să fac naveta pe o distanță de aproximativ 30 de km, o dată la o lună sau două, iar pe distanța asta iau parte la tot felul de discuții între oamenii copți la minte, care vorbesc, parcă tot timpul aceleași lucruri. Vreau să spun că tot timpul întâlnesc oameni care discută același subiect, politica, cum fură mai mării țării și cât de bine era pe vremea comunismului, dar nu în ultimul rând, cât de proastă e generația de după anii 90.

Pe vremea lui Ceaușescu toată lumea muncea, avea loc de muncă, te luau de pe stradă, îți dădeau casă și poate îți aduceau o femeie să înmulțești neamul cu milioane de plozi. Era bine peste tot, se construia în voie bună, totul mergea bine, totul era mecanizat, datorii 0, iar toată lumea era asigurată că va avea un trai relativ bun. Dar dacă totul mergea așa bine de ce au făcut așa mare revoltă, doar nu eu am zis să-l dea jos pe Ceaușescu.

Alte discuții despre cum se fură în țara noastră, toată lumea fură spune unul, iar răspunsul, toți fură în țara asta, dar noi ăștia, oamenii de rând nu mai avem ce fura. Politicienii fură, guvernul fură și tot așa, am fura și noi dar nu putem. Părerea mea este că toți fură și trag pentru ei, dar ăștia care comentează atâta jură pe viață lor că nu fură, dar dacă ar fi ei în locul celor de sus ar proceda la fel, sunt corupți încă de la naștere, nu ai ce face.

Iar ultima parte care mă deranjează foarte tare, sunt discuțiile despre generația mea, cât de proști suntem, că nu vom realiza nimic, și că nu le vom putea plăti lor pensile. Aici părerile sunt împărțite, dar pentru acest tip de oameni am un singur răspuns, acela este că ei sunt de vină. Ei sunt de vină că învățământul este la pământ și rata de succes la bacalaureat este foarte mică, ei sunt de vină că ai lor plozi fumează, se droghează până nu mai pot, fură și pentru că nu pot avea o prietenă, răpesc una de pe stradă și o violează. Ei sunt de vina pentru educația acordată tinerilor actuali și tot ei sunt de vină că nu au luat decizile corecte la timpul potrivit, nu noi, care până la urmă nu avem mintea necesară să ne dăm seama cu adevărat de marile greșeli.

În concluzie, înainte de a ne da mari politicieni, mari oameni, mari formatori de generații și de critici, ar trebui să ne vedem pe noi, nu să acuzăm și să nu ne asumăm nicio responsabilitate din ce se întâmplă în acest moment, nu așa e normal?

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *