Chiar avem specialisti in toate?

specialisti in toateZilele acestea m-am simţit încontinuu agasat şi stresat de experţii în accidente aviatice, oriunde-ţi îndrepţi privirea acelaşi subiect, părerile curg cu sutele, atât pe bloguri cât şi în offline. Am auzit din sute de surse teoria givrajului, ce este acesta, cum se poate evita şi care este cu adevărat vinovatul pentru ceea ce s-a întâmplat.

În aceste momente am o senzaţie de deja vu, doar să dăm timpul înapoi şi să ne amintim că avem experţi în cianuri, specialişti în cutremure, hingheri, dar să nu uităm şi de mediul online: specialişti seo, specialişti în relaţii publice, etc.

În fine, v-aţi prins. Din mai multe gânduri rebele de-ale mele am ajuns la o concluzie, totul pleacă de la educaţia predată în şcoli. Nu mai doresc să redeschid acest subiect, am scris acum un an părerea mea despre şcoală, citiţi voi dacă sunteţi interesaţi.

Să luăm un exemplu banal care mi s-a întâmplat foarte recent, voi încerca să nu scriu nume sau ceva ce poate afecta emoţional persoanele pe care le cunosc, deci, orice legătură cu realitatea nu este întâmplătoare, doar muşamalizată. Vine cadrul didactic X care are o meliţă de la cer până la pământ (motivul omului expert în toate), acest cadru didactic din punctul meu de vedere ar trebui să fie specialist într-un domeniu, adică dacă ştie fizică să o ştie bine, dacă este economie să o ştie bine, nu să ştie atât fizică cât şi economie la un nivel de toată jena.

Omul nostru de faţă predă o materie care are la bază limba română. Nu vreau să spun că acesta este motivul pentru care greşesc eu pe blog, pot căuta şi eu înainte varianta corectă, dar no, zic că şcoala ar trebui să mă înveţe să devin un om bun la toate. Deci, revin cu 3 citate, adunate toate doar într-o singură oră, am vrut şi eu să fiu atent şi am identificat: “Ai decât două note, trebuie să te ascult”, “Aţi făcut tema care v-am dat-o?” dar cireaşa de pe tort: “De ce nu vrei să faci aviatica terestră?”.

No, acum spuneţi voi, cum să ştiu eu să vorbesc atâta timp cât în şcoală sunt învăţat greşit? Aud des că mediul online te prosteşte, păi cred că-s proşti ăia care spun asta, sunt doar nişte neadaptaţi la condiţiile de mediu.

Revenind la subiect, dacă respectabilul cadru didactic îşi vedea de lungul nasului poate învăţa cum să vorbească corect, doar se ocupă în mod direct de educaţia mea. Dar nu face acest lucru, deschide meliţa şi comentează ceea ce se predă la alte materii, comentează frecvent şi cu mult tupeu metodele de predare ale altor profesori şi încearcă să mă înveţe pe mine că un blog nu te ajută cu absolut nimic, doar dacă eşti vedetă.

Din Wikipedia citând:

În domeniul educației, un profesor este o persoană care educă și învață pe alte persoane. Un profesor care educă un anumit student poate fi de asemenea descris ca un tutore personal. În multe țări, o persoană care dorește să devină profesor pentru școlile de stat trebuie mai întâi să obțină o calificare profesională sau o acreditare de la o universitate sau colegiu. Profesorii pot utiliza un plan de lecție, pentru a facilita învățarea, oferind un ciclu de studii care se referă la un standard de curriculum.

Repet, “un profesor este o persoană care educă şi învaţă pe alte persoane.”, de asta îmi sar comentatorii în cap când vine vorba de celebrul “decât”!

Înainte de a face ceva trebuie să ne gândim că educaţia este cea mai importantă, dacă avem specialişti în toate cu funcţia de profesor atunci clar, suntem un popor expert în toate!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *