Ceva despre canicula

Cunoasteti voi vremea aceea când simti ca nu mai poti sa respiri, când mergi pe strada si vezi cum iese caldura din asfaltul încins, când simti ca pielea te arde si mai ai câteva lucruri de facut. Când ajungi acasa si constati cu nefericire ca nu ai apa rece la frigider, sau ca în casa sunt peste 30 de grade, si chiar apa de la robinet vine destul de calda, frumoase momente?

Ei bine, la mine situatia sta diferit . Vremea în Depresiunea Petrosani întotdeauna a fost mai scazuta decât în celelalte regiuni, niciodata nu se simte canicula aici, cum se simte spre exemplu în Bucuresti. Am fost în trecere pe acolo anul trecut în plina vara, când mercurul în termometre era foarte ridicat, si pot constata ca acea zi a fost cea mai calduroasa din viata mea. Nu mai simtisem asa ceva niciodata, temperatura de aici e mai mult decât perfecta decât cea de din zona de câmpie. În aceste momente ma bucur ca am Muntii Parâng într-o parte, iar Vârful Retezat în alta, o priveliste foarte faina, mai ales în acele zile toride când vrei sa vezi în fata ochilor doar zapada.

Canicula e mult mai frumoasa când stai la casa. Când curtea din jurul casei este înverzita si foarte mare, chiar destul de mare. Când ai prin apropiere pomi fructiferi care-ti fac în permanenta umbra, când în fata casei ai amenajat un foisor foarte dragut în care-ti poti petrece o buna perioada din zi, la care se poate adauga si un televizor pentru a nu ramâne în urma cu informatia. Când la umbra unui imens nuc ai un leagan pe care pot sta 6 persoane, este lung si lat încât poti întotdeauna improviza un pat la umbra în zilele calduroase, frumos nu? Chiar este sa stiti, când pe seara ai alternativa de a culege cirese, si a le savura la fel, la umbra privind cum soarele apune. De aceea îmi place mie vara, canicula se simte abia când ai drum prin oras, în apropiere de asfaltul încins, acasa, e raiul pe pamânt.

La voi cum se desfasoara canicula?

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *