Celor de la ZVJ le place sa induca localnicii in eroare

Ziarul Văii Jiului (ZVJ) este un ziar care se respectă în zona noastră. Dar, din păcate, ocazional o dau în bară cu desăvârşire. Şi în trecut am auzit voci care spuneau că cei de la ZVJ au mai multe articole nefondate, însă astăzi m-am minunat citind un articol de-al lor.

Puritatea apei in Valea Jiului - ASA NUPe data de 25 mai vă prezentam articolul cu titlul Puritatea apei din mun. Petroşani. Un articol la care am muncit destul de mult. În primul rând, am cerut mai multe teste de la cei de la Aqua Carpatica, aceleaşi teste pe care le-au folosit şi ZVJ-iştii, urmând ca mai apoi să iau bicicleta la pedalat şi să fac mai multe teste de apă de prin zonă.

Când făceam testele eram surprins să văd că respectivele teste nu se colorează absolut deloc, dar deloc! Am făcut teste la mai multe izvoare, chiar mai multe decât am scris eu în respectivul articol, şi vă garantez din nou, apa din Valea Jiului este cât se poate de pură din acest punct de vedere.

Astăzi mi-a fost recomandat să citesc un articol de pe ZVJ care avea aceeaşi temă ca cea abordată de mine cu puţin timp în urmă, şi da, pe ZVJ sunt articole nefondate sau făcute pentru a aduna trafic, care după părerea mea, pentru un ziar care se respectă este ruşinos.

Prima reacţie pe care am avut-o a fost: “ăştia-s proşti”. Se folosesc de faptul că locuitorii Văii Jiului sunt mai înapoiaţi şi nu au auzit de testele oferite de Aqua Carpatica, dar pe această cale, ţin să-i anunţ pe cei de la ZVJ că mai sunt şi persoane care le analizează textele. Şi nu este prima dată când fac astfel de articole.

Dar ce-au făcut ăştia de la ZVJ aşa grav?

Păi simplu, au găsit o temă de articol care ar putea prinde. Dar la un ziar de calibrul ZVJ nu ar trebui să ţină cont de nişte teste oferite de un brand, ci să facă ceea ce au scris ei la subsolul articolului, “Autorităţile locale pe a căror arie administrativă se află aceste izvoare sau Administraţia Naţională a Apelor Române, prin organismele locale, ar trebui să testeze aceste ape periodic şi să afişeze lângă aceste izvoare rezultatul testelor. Chiar am fi curioşi să comparăm rezultatele noastre cu ale lor.”

Ei susţin că apa noastră, cea din Valea Jiului ar avea un conţinut foarte ridicat de nitraţi. Spun acest lucru în condiţiile în care şi eu am folosit aceleaşi teste aproape în aceleaşi locuri, iar rezultatele stau foarte diferit.

Am văzut şi rezultatele de la alţi bloggeri, dar niciunde nu am văzut ca respectivul test să se coloreze într-un asemenea hal ca la ZVJ. Nu ştiu ce doresc cei de la ZVJ, ori sunt rău intenţionaţi, ori nu ştiu să folosească deloc instrucţiunile furnizate de Aqua Carpatica. Dar cel mai sigur, au primit nişte teste expirate, cele pe care le-am avut eu erau valabile doar până în luna iunie, dar no, doar zic!

Alte greşeli marca ZVJ

  • 1. Izvorul de la biserica de pe Maleia nu este izvor. Nu ştiu de unde şi până unde au dedus ei că acolo este izvor, apa de acolo este exact aceeaşi pe care o au toţi localnicii de pe Maleia în case. Sper că se aude şi acolo la ZVJ, să facem diferenţa pe viitor.
  • 2. Iar cel mai enervant lucru, şterg toate răspunsurile pertinente pe care le primesc la articole. Băi frate, ţi-a scris cineva că eşti prost în comentarii, lasă măcar comentariul acolo. Vă spun, dacă nu ştergeau un comentariu de pe site (sau dacă îl aprobau) acest articol nu mai era astăzi aici.

Rezultatul furnizat de ZVJ pentru strada Maleia :

Rezultate eronate oferite de ZVJRezultatul meu obţinut pe strada Maleia:

Apa potabila Valea Jiului

Să publici acum rezultatele la nişte teste de apă furnizate de AC, e ca şi cum ai încărca acum pe Youtube un videoclip cu Harlem Shake :))

Iar tentativa lor de articol este aici.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *