Celebra discutie despre hosting

Webfactor

Vine din când în când cam pe la fiecare administrator de site să înceapă o discuţie contradictorie cu foarte multe persoane având ca subiect principal firma de hosting pe care să o aleagă în o nouă colaborare. Abonamentul meu expiră cât de curând luna aceasta, pe la finele anului mai exact, şi am decis doar acum să spun câte ceva despre cei care îmi găzduiesc cu grijă blogul.

Pentru prima dată am vrut să îmi cumpăr un pachet cu un preţ cât mai mic pentru că eram sigur că nu mă voi ţine de aşa ceva, doream excesiv de mult să am un domeniu cu nume propriu şi cam atât. Dar se pare că am trecut şi testul celor trei luni, testul celor şase, şi imediat va veni şi testul primului an.

De WebFactor am auzit doar de bine, chiar nu am văzut recenzii negative sau care să precizeze cu probe că au nişte servicii de slabă calitate. Cel mai mult m-a determinat faptul că Zoso.ro este găzduit la ei, şi ce am zis eu, dacă ditamai bloggerul a decis să îşi multe blogul acolo, atunci sigur au un colţişor mic şi pentru mine pe serverele lor.

Acum după aproape un an, pot spune că WebFactor nu m-a dezamăgit deloc, nu mi-au provocat daune, nu şi-au bătut joc de acest blog şi chiar mi-au dat dovadă de profesionalism. Toate problemele pe care le-am avut de-a lungul timpului au fost făcute de mine, şi ei m-au ajutat să le rezolv.

Zilele trecute chiar am vorbit cu cei de la namebox, le-am spus că vreau să mă mut la ei, dar într-un final am zis că-i mai bine să rămân fidel acestei firme, de ce aş pleca de undeva unde îmi este bine, chiar dacă ştiu că nameboxiştii au şi ei super servicii, dar totuşi prefer să rămân neschimbat.

Am recomandat tuturor firma aceasta, acum nu ştiu câţi m-au luat în serios şi câţi nu, acum fiecare firmă poate fi bună, fiecare om va spune că firma lui are super servicii şi poate să o spună pe bună dreptate. Eu sunt mulţumit de WebFactor, Pato de BrainHost şi tot aşa.

16 Comments

 1. Răspunde

  si eu tot pe brainhost, sunt foarte multumit de serviciile lor 🙂

 2. Răspunde

  Deocamdata sunt la mxhost, pana acum am fost multumit si cand am avut o problema m-au ajutat imediat. Mai sunt vreo 10 luni pana imi expira domeniul si hostingul asa ca nu ma gandesc de pe acum ce o sa fac in viitor.

 3. Răspunde

  Intr-adevar, am auzit si eu numai de bine despre BrainHost, insa este important ca le-ai ramas fidel celor cu care ai inceput si din cate am inteles, ofera si ei la calitate.

  PS. Imi plac noile culori, arata mai bine decat vechiul gri.

 4. Răspunde

  sunt de aceeasi idee cu tine, daca ti-e bine undeva si te simti “acasa” n-are rost sa schimbi 😀
  Eu sunt conservator merg pe al 3-lea an cu baietii deci, n-as vrea in alta parte 😀

 5. Răspunde

  Cum adica discutie in contradictoriu cand alegerea unui hosting ar trebui sa fie influetata numai de niste sfaturi. Si in plus, ce rost are sa-ti recomandam noi alte servicii daca tu esti deja multumit?

  • Răspunde

   Am vazut pe alte bloguri cum se cearta lumea prin comentarii, fiecare batandu-se cu pumnul in piept ca firma lor de hosting este mai buna decat toate .

 6. Răspunde

  Ce tare! Și eu am scris un articol în care menționez despre 3 luni, 6 luni și 1 an de blogging :). Îl public cam într-o oră :).

  În rest, da, merită testați și cu cei de la namebox, așa cum ziceai și tu. Eu acolo am găzduit blogul și cel mai de preț mi se pare serviciul pentru clienți. Nu m-aș muta de acolo decât dacă ar veni o firmă serioasă de hosting să-mi zică: frate, îți dăm hosting gratuit în schimbul promovării. Dar trebuie să fie o firmă de hosting cel puțin la fel de tare ca namebox.

 7. Răspunde

  Si eu sunt multumit de hosting-ul meu, care initial facea 50 de bani. 😀

  • Răspunde

   Ei bine, tu vad ca esti la HostZilla, momentan Alex. Ai plecat de la Krond, din cate imi aduc eu aminte.
   Eu, am gazduire si de la Clues, am si de la WebHosting4, am si de la Hostinger (premium), am si serverele mele proprii. Deci pot sa zic ca le-am testat cam pe toate.. Si evident, la ceea ce am ramas, consider ca e mai bun. Raport calitate/pret.

   • Răspunde

    krond este o gluma buna 🙂
    Avem cateva firme de top, care chiar ne ridica stafeta. Asadar, nu este doar o firma buna, sunt mai multe care sunt ok… de aceea sunt si discutii. In plus, noi cu blogurile nu consumam atat de multa banda…

 8. Răspunde

  Discuţia asta, e valabilă când ai un blog şi un domeniu. Complicaţiile încep să apară DUPĂ ce ai sărit de primul blog şi de primul domeniu.
  Iar la acest capitol, “hosting bun” e o sintagmă care e cam la fel cu “Babă frumoasă, doctorie bună şi copil cuminte”. Se găsesc la fel de uşor, toate patru!
  Aici se pune mai curând problema suportului pentru clienţi, care este de fapt cheia unui hosting bun. Pentru că probleme, apar tot timpul şi unele, sunt cauzate de cu totul alte situaţii decât hostingul. De pildă, upgrade-urile la CMS, pluginuri, găuri de securitate, incompatibilităţi.
  Sunt mult prea multe aspecte care trebuie să fuzioneze “seamless” ca un blog să meargă bine şi foarte bine.
  Am la activ peste 8 firme de hosting testate, între care şi BrainHost, care m-au dezamăgit total. Dacă e să pun problema la fiecare fleac să pierd ore în şir căutând/uzând de suport clienţi, mă lipsesc cu mare bucurie!
  Acum sunt pe Bluehost şi, sunt mulţumit. Dacă avem în vedere că am vreo 7 bloguri, cred că pot spune că e OK.
  Pasul următor la mine, probabil va fi IP fix şi asta, din mai multe motive. După, voi face calculul costurilor, pentru că se pare că mă apropii de VPS, caz în care, e preferabil să trec la VPS decât altceva.
  O altă măsură de viitor, este SSL. (https adică).
  Oricum, eu cred că discuţiile pe teme de hosting îşi au rostul atât pentru noi cât şi pentru firmele în cauză. Feedback-ul, cât timp e onest, e necesar ambelor părţi şi dacă reuşim să trecem puţin şi peste “nevricale”, atunci e o partidă win-win. Am scris şi eu despre subiect o serie de articole, pe blogul meu personal (cel din link).
  Toate cele bune!

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *