Cele mai bune filme care vorbesc despre cum iubirea invinge boala

Ce poate fi mai traumatizant decat sa iti pierzi fiinta iubita? Si ce poate fi mai dureros decat sa stii acest lucru inca dinainte, sa fii constient ca boala este cea care va castiga in cele din urma? Ce spui despre filmele care vorbesc despre boli incurabile?

Autumn in New York (2000). Will Keane (Richar Gere) este proprietarul unuia din cele mai frecventate restaurant new-yorkez. In varsta de 40 de ani, Will este inca carismatic si seducator, atrage cele mai frumoase femei cu care are doar aventuri de o noapte, nu vrea nimic serios. Insa, totul se schimba in momentul in care face cunostinta cu Charlotte Fielding. Will se indragosteste iremediabil de aceasta femeie care stie ca este grav bolnava.

Sweet November (2001). Nelson Moss (Keanu Reeves) este un publicist ambitios, obsedat de munca si care nu are timp suficient pentru a-l consacra prietenilor sau unei relatii de iubire. In timp ce era extrem de concentrat in timpul unei examen pentru obtinerea permisului de conducere, Nelson este deranjat de o tanara femeie (Charlize Theron), care a intarziat. Nestiind raspunsul la o intrebare, il intreaba pe Nelson in mod discret. Se numeste Sara Deever, este o persoana joviala, zen si plina de energie. Incepand cu luna noiembrie, Sara il invita deja pe Nelson sa se mute la ea acasa. Nelson se intreaba ce secret ascunde aceasta femeie misterioasa…

Still Alice (2014). Casatorita, fericita si mama a trei copii mari, Alice Howland este profesoara de lingvistica extrem de apreciata la scoala la care preda. Insa, atunci cand incepe sa uite cuvinte si este diagnosticata cu Alzheimer, relatia dintre Alice, sotul sau (Alec Baldwin) si copiii sai (Kristen Stewart, Kate Bosworth si Hunter Parrish) este pusa la grea incercare. Filmul ne ajuta sa intelegem mai bine problemele generate de aceasta boala cruda.

Lasă un răspuns