Cea mai tare aplicatie care te trezeste de dimineata

Am tot vorbit despre rutina mea de dimineaţă aici pe blog, iar acum ţin să vă anunţ că pe perioada anului şcolar am respectat cu stricteţe tot ce am scris acolo, doar acum, pe timp de vacanţă am decis să o las puţin mai moale, însă în curând întru din nou la programul de trezire zilnică la ora 5:30.

MorningEu mi-am reglat corpul în aşa fel încât să fie o plăcere să mă trezesc dimineaţa (vorbesc în trecut), adică era plăcut să ştiu că mai am atâta timp până să înceapă orele, şi mai ales, să am ziua mai lungă şi să pot face ceva constructiv dimineaţa.

Ce pot să fac? Păi să scriu pe blog. Sau de ce nu, pot să-mi fac timp mai mult pentru lectură, aviz amatorilor care se tot plâng că n-au timp să citească.

No, trecând peste, Wakie este o aplicaţie şmecheră cu care să te trezeşti dimineaţa.

Momentan nu te poate trezi nimeni în România, însă poţi să trezeşti tu alte persoane, dar voi vorbi mai exact cum lucrează aplicaţia în ţările unde este aşa cum trebuie, adică folosibilă. Sper să o văd la fel şi pe la noi cât de curând.

Algoritmul sună cam aşa. Sunt două tipuri de utilizatori, cei care trezesc şi cei care sunt treziţi. Noi să spunem că suntem cei care dorim să fim treziţi.

Spre exemplu, ne propunem să ne trezim la ora 7:00. Nimic mai simplu. Însă în loc să ne sune alarma clasică şi supărătoare, vom primi un apel telefonic de la un străin şi poate vom avea parte de o conversaţie plăcută care poate să ne redea tonul acelei zile.

Ideea mi se pare foarte distractivă şi este un mod foarte tare să te trezeşti în fiecare dimineaţă, spun asta pentru că de fiecare dată va fi ceva total diferit. Şi încă ceva, un apel poate dura maxim 60 de secunde, deci fără să ducem o conversaţie la un alt nivel.

Sună perfect treaba asta cu deşteptătorul social, sunt tare curios să testez aplicaţia şi să văd ce le trece prin cap celor care te trezesc.

***

Android | Windows Phone 

Deci, ce ziceţi? Nu-i aşa că-i tare? Ce metode folosiţi pentru a vă trezi cu chef de viaţă?

(sursa foto)

6 Comments

 1. Răspunde

  Aplicatia suna grozav,poate asa o sa incepi ziua cu ganduri mai bune.Ma trezesc in modul obisnuit cu alarma de telefon iar dupa mai multe zile de trezit la aceeasi ora,ma trezesc inainte sa sune alarma. 🙂

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Si eu fac acelasi lucru, uneori pot sa ma trezesc la orice ora vreau eu, am testat si treaba asta de cateva ori.

 2. Răspunde

  Eu am alarma clasica. Si mi foarte greu sa ma trezesc la 5jumate, mai ales dupa doar 6/7 ore de somn…

  • Luci Florescu

   Răspunde

   Iti este greu pentru ca nu ti-ai propus sa dai totul pentru a te trezi la ora aia. Sigur nu te vei putea trezi daca nu ai un motiv bine intemeiat pentru a face asta.

   • Răspunde

    Și la ce oră mergi la somn, ca la 5:30 să fii în formă și gata de acțiune? Eu unul mă gândesc cu groază la orele astea așa de matinale, de vreo câțiva ani funcționez aproape pe program american, ora de somn e după 1 AM, iar drept rezultat, trezitul de dimineață e un chin, uneori nici alarma telefonului nu se face auzită. 🙂

    • Luci Florescu

     Răspunde

     La ora 22 cred ca sunt in pat si aproape adormit. In rare cazuri ajung la 22:30.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *