Ce urmaresc eu cu adevarat la un concurs

Am vrut să povestesc mai din timp despre Eurovision dar nu prea am avut motivaţia suficientă şi inspiraţia de a transmite ceva în acest sens, aşa că astăzi, la o zi după terminarea cu toată agitaţia de după tot acest concurs doresc să vă spun câteva lucruri interesante despre toate aceste concursuri care au un fel de punct comun (Românii au talent, Vocea României, Master Chef) şi tot aşa.

Ca aşteptări pentru acestea am foarte multe, întotdeauna mi-a plăcut să văd un astfel de show de la început până la sfârşit, dar mai ales, mă preocupă cel mai mult începutul fiecărui mare eveniment, de exemplu deschiderea de la Eurovision, am fost foarte încântat şi am rămas fără cuvinte când am văzut cât de frumos a fost gândit, cum veneau peste întregul public câştigătorii (până la urmă toţi sunt câştigători), spectacolul de lumini mi s-a părut impresionant. Între melodiile care erau prezente se mai băgă câte un scurt istoric al acestui concurs, la fel de surprins am rămas când am văzut ce evoluţie remarcabilă s-a făcut, de la anii 80, 90 şi ce este astăzi, este cu totul şi cu totul altceva, iar aceste lucruri mă bine dispun 🙂

Cel mai mult mă deranjează că aud pe mulţi că se ceartă pe baza unui mare concurs, cum se dau lupte între susţinătorii cântăreţului x şi y, de parcă pe ei îi interesează sau nu asta. Până la urmă, noi ce urmărim la un concurs, calitatea şi diversitatea concurenţilor? Sau stăm pe tot parcursul emisiunii şi găsim defecte celorlalţi concurenţi, iar pe favoritul nostru îl credem un zeu?

17 Comments

 1. Răspunde

  În cazul Eurovision-ului păcatul cel mare este faptul că este un concurs geopolitic nu unul muzical. Piesa Germaniei a fost destul de OK, totuși nemții neavând mulți prieteni nu au luat mai deloc puncte.

  • nicula vasilica

   Răspunde

   Pai nemtii au cistigat in 2010 , participant, Lena, Romania a fost reprezentata de Paula Seling & Ovi, au avut o piesa super dar au iesit pe locul 3 , sincer meritau locul 1.Iar legat de ce spui tu Lucian , ” la un concurs cautam calitatea si diversitatea cintaretilor” ,asta inseamna ca ii asezam pe o scara de la unu la zece, de la unu la cincisprezece, in functie de citi concurenti avem, cum faci departajarea daca nu le gasesti defectele ?Nu putem sa-i punem pe toti pe locul unu .Iar faptul ca pe reprezentantul nostru il consideram bun asta e o chestie normala , vrei nu vrei devii partinitor, numai ca anul acesta nu mi-a plcut cine ne-a reprezentat , nici ca prezentare nici ca melodie.

   • Răspunde

    Eu totusi prefer sa raman neutru la astfel de concursuri, intotdeauna cand am avut un favorit nu am reusit sa ma bucur la sfarsit, asa ca, ramanand neutru pot vedea partile bune ale acestor concursuri.

 2. Răspunde

  mare smchereala si cu acest concurs zis si muzical, e doar de fatada…

 3. Răspunde

  e un concurs in care se voteaza tarile intre ele…trebuie sa fii prea bun ca sa iesi in fata!!

 4. Răspunde

  Nu cred ca e geopolitic. Acum noi tindem sa vedem peste tot doar conspiratii. A castigat piesa cea mai buna.

  • Răspunde

   Si mie mi se pare la fel, inca din semifinale ma asteptam ca aceasta sa castiga + ca era si favorita la casele de pariuri…

 5. Răspunde

  Ce motiv ar fi avut cineva ca sa voteze piesa Romaniei ?
  – calitatea piesei ?
  – calitatea interpretarii ?
  – calitatea showului creat ?
  si raspunsul este … de trei ori NU.

  • Răspunde

   Showul nu mi s-a parut cel mai slab, ba dimpotriva. Au fost unii interpreti care au stat lipiti de microfon, bineinteles, coregrafia noastra nu se poate compara cu cea a Ucrainei si a celor din Danemarca, ei chiar au facut un show pe cinste. Calitatea interpretarii, am auzit la televizor de la artisti si specialisti pe tipul lui de voce, iar acestia afirma ca are o voce foarte rara, iar acest aspect ii da o unicitate fata de ceilalti interpreti, mai presus de asta poate interpreta mai multe tipuri de piese. Iar piesa in sine, nu sunt fan al acestui tip de muzica, nu sunt cunoscator, de aceea nici nu mi-am exprimat in vreun fel parerea despre ea.

 6. Răspunde

  Din pacate mie nu imi creaza nici un fel de interes Eurovision. Pur si simplu nu-mi place, chiar daca Romania participa mereu…
  Iar la concursuri in general, prefer distractia si show-ul… Doua lucruri de baza pentru mine. Si ar mai fi si corectitudinea…

 7. Răspunde

  In principiu, un astfel de concurs e un prilej de relaxare si incantare pentru ochi si suflet. Eu ma uit si pentru melodii de calitate, dar si pentru show, costume. Dar oamenii sunt chitibusari, carcotasi, uneori chiar rautaciosi.
  Am fost foarte nemultumita de piesa Romaniei, pur si simplu nu suportam s-o aud, era stresanta rau, dar extrem de incantata de castigatoare care a surprins prin naturalele, prospetime, modestie.
  Cum necum, vot geopolitic sau nu, iata ca a castigat cine merita! Despre ce vorbim noi aici?

 8. Răspunde

  Acum despre Eurovision am foarte multe de comentat, pe langa ca, in acest an au fost foarte multe persoane slabe si ca, concursul a luat-o razna. Nu mai e ce a fost acum cativa ani, cand te uitai cu pasiune acum… nimic.

 9. Răspunde

  Eu chiar nu l-am considerat pe al nostru un zeu din simplul motiv ca am avut alti favoriti. Ma uit cu placere la concursuri si atat, rareori ma implic mai mult decat trebuie.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *