Am un stil ciudat de a scrie pe blog

Încă din şcoala generală am observat că nu sunt în stare să concep ceva din cap. Când începusem să facem teste argumentative, până la urmă, acestea seamănă puţin cu un articol de blog, doar că au mai mulţi conectori şi nu prea poţi să ai o aşa mare libertate.

Nu pot să mă plimb undeva şi să mă gândesc ce să scriu într-un articol, să-l programez în minte pe tot de la A-Z, mi se pare extrem de greu, şi chiar m-ar ajuta mult să pot face asta.

Când concep un articol şi nu sunt la PC, îmi vine decât ceva gen “hmm, să scriu oare despre asta?” şi cam atât, nimic mai mult, nu-mi pot închipuii nici măcar începutul şi nici nu ştiu ce voi scrie, totul parcă curge de la sine. Spre exemplu articolul acesta, am văzut un reportaj aşa aiurea, nu are nicio legătură cu ce am scris până acum şi cu ce voi scrie, dar se vorbea despre memorie, şi alte chestii pe care nu le-am reţinut. Şi exact titlul acesta mi-a venit în minte, aseară a fost treaba asta.

Şi de atunci am încercat un mic exerciţiu, dar nu am putut să-l duc la capăt. Am încercat să concep acest articol înainte să deschid wp-adminul, dar se pare că a fost un fail total. Voi cum staţi la capitolul ăsta?

9 Comments

 1. Răspunde

  Eu incerc sa fac articolul in minte, dar nu reusesc niciodata sa o duc pana la capat. Daca imi formez cateva idei, atunci cand ma pun in fata calculatorului, uit tot…intotdeauna trebuie sa o iau de la 0.

 2. Răspunde

  Imi structurez cateva idei principale, poate chiar titlul dar nici macar nu incerc sa concep tot articolul inainte de a ma apuca sa-l scriu.

 3. Răspunde

  In principiu nu cred ca sta nimeni sa conceapa tot articolul in minte inainte de a il scrie si nu mi se pare nimic ciudat in asta, din contra as zice ca invers e ciudat.

  Si eu ma incadrez la chestia asta ciudata cu scris art in minte, uneori sunt in tren si imi vine o idee, uneori de la idee incep sa concep articolele, apoi detaliile articolului, rand cu rand, cand ajung la computer incep sa scriu tot articolul pe nerasuflate ca deja il am in minte. Totusi multe din ele nu ajung pe blog, uneori sunt pur si simplu sf-uri. Eu fac tot felul de salturi in care visez cu ochii deschisi, traiesc intr-o lume paralela a mintii si sunt constient de asta, alterez realitatea uneori cu ajutorul mintii, cunosc tehnici de autosugestie si autohipnoza si pot face salturi controlate sau necontrolate.

  Ca sa intelegi mai bine nemunia mea cu alterarea realitatii si salturile te invit sa citesti un articol care e facut intr-un salt controlat. Am construit un colt de lume in mintea mea, pana la cele mai mici detalii, pana la a ma jura ca am fost acolo de fata in am vazut totul cu ochii mei. Si nu cred in reincarnare ca sa putem explica astfel acest articol: http://haotik.ro/el-si-ea-poveste-de-dragoste/

  Articolul cu pricina, e pur si simplu un exercitiu, nu in arta scrisului ci aceea a constructiei in minte a unei intregi viziuni.

  Stiu, sunt nebun. Dar mie imi place nebunia mea 🙂

 4. elena

  Răspunde

  fiecare are stilul lui unic de a gandi,iar acesta este stilul tau, poate de aceea esti si apreciat,pentru ca esti UNIC!

 5. Răspunde

  Eu de obicei inceputurile articolelor le concep in minte, dar nu intotdeauna. Fac asta pentru ca mereu am nevoie de un punct de plecare. Restul vine de la sine.
  Dar oricum, nu cred ca e ceva gresit daca nu iti “scrii”articolul mai intai in cap…

 6. Răspunde

  Eu, de obicei, “prind” din zbor un gand care mi se pare mai interesant, si incep sa brodez in jurul lui. Cand vad ca deja se leaga trei-patru idei, e clar ca ala e un subiect de blog, pentru ca am ce sa scriu, stiu cum sa scriu si vreau sa scriu despre el. Chestia asta dureaza cateva minute, o juma’ de ora…

  Daca vreau sa scriu despre ceva anume (cum e cazul ultimei carti pe care am citit-o, care mi-a placut, dar pentru care nu gasesc cuvintele potrivite chiar acum) si nu se leaga nimic, mai astept… Nu sunt genul de om care sa umble cu drafturi, cu ciorne revizuite si adaugite.

 7. Răspunde

  schitez cateva idei in minte si… apoi scriu cand ajung la un calculator… cam asa “ies” articolele mele… daca este nevoie de documentare, facem inainte …

 8. Răspunde

  Eu imi fac ideile principale, dupa care le dezvolt pe fiecare in parte.

  Ceva de genul:
  – subiectul: vreau sa scriu despre X. Bun, cam ce ar insemna asta?
  – ideile principale: trec la enumerarea ideilor principale, pasii necesari pentru parcurgere
  – dezvoltare: dezvolt ideile principale. Imi argumentez mie de ce, cum, cine, ce in legatura cu subiectul X.

  Depinde de subiect. Uneori e greu si imi ia destul timp, alteori e facil si treaba merge repede.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *